Mercedes yıldızı artık üretilmiyor: Tedarikçi fabrika kapandı

Mercedes'in ikonik logosunu üreten fabrikada çalışanların yarısı işten çıkarıldı. Logoyu üreten şirket BIA Group, enerji krizi ve tedarik sorunları nedeniyle fabrikayı kapatmak zorunda kaldı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Yıllardır Mercedes yıldızı dahil birçok markanın sembollerini üreten BIA Group, çalışanlarının yarısını işten çıkardı. Eylül ayındaki bir personel toplantısında BIA Grubu, Baden'deki yerin kapatıldığını duyurdu. Şimdi, çoğu vasıfsız işçi olan 146 kişi işsiz kaldı. Fabrika, Mercedes yıldızları da dahil olmak üzere Alman otomotiv endüstrisi için parlak krom parçaların üretiminde uzmanlaşmıştı. Fabrikada 250 çalışandan 154'ü kaldı. Şirket için işleri koronavirüs salgını ve ilgili tedarik zinciri sorunları zorlaştırmıştı. Mevcut enerji krizi, şalteri indirdi.

Eğitimsiz işgücünün tahmini yüzde 60 ila yüzde 70'i özellikle ağır darbe aldı ve muhtemelen hemen yeni iş bulmaları zor olacak. Şirket bu nedenle bölgedeki diğer şirketlere işçi yerleştirmeye ve geçişi kolaylaştırmak için bir transfer şirketi kurmaya çalıştı.

Mercedes yıldızı artık üretilmiyor: Tedarikçi fabrika kapandı ile ilgili etiketler Mercedes Fabrika
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.