Mercedes S serisini geri çağırdı

Mercedes-Benz firması, Türkiye dahil dünyanın bir çok ülkesinde satılan ve banttan indirildiğinde "dünyanın en iyi otomobili" olarak lanse edilen S serisi için özür de dilediği bir açıklama yaptı. Açıklamada kaza riskini artıran bir problem sebebi ile araçların geri çağrıldığı bildirildi. Geri çağırmaya sebep olan arızanın direksiyon sisteminde bulunan bir rot dişlisinde bulunduğu ileri sürüldü.

Mercedes-Benz S-Serisi tanıtıldığı zamandan bu yana "dünyanın en iyi otomobili" olarak nitelendiriliyordu. Ancak hiçbir şey mükemmel değildir sözü S serisi için de gerçek oldu.

Daimler firması 730 milyon € (güncel kurla yaklaşık 6,56 milyar TL) yatırım ile Almanya'daki Factory 56 tesisinde üretime geçirdiği W223 kodlu yeni S-Serisi, banttan inmeye başladıktan sadece aylar sonra servislere geri çağrıldı.

Motor1 sitesinin Business Insider'a dayandırdığı habere göre, Mercedes-Benz'in tedarikçileri arasındaki bir firma, Daimler'e ulaşarak potansiyel olarak ciddi yönlendirme sorunlarına sebebiyet verebilecek hatalı dişi rot elemanları olduğunu bildirdi. Mercedes bu gelişme üzerine, müşterilerini ücretsiz kontrol için servislerine gitmeleri için bilgilendirdi.

Business Insider'a konuşan marka sözcüsü, geri çağırmanın bin 400 otomobili kapsadığını ve gerekli bilgilendirmelerin "acil" ibaresiyle yapıldığını kaydetti. Mercedes, etkilenen 2021 S-Serisi modellerinin yanlış dişi rot dolayısıyla sürüşte oluşan gerilmelere dayanamayıp bu parçanın iflas etmesi tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu belirtiyor.

Mercedes'e göre bu parça tedarikçi tarafından yarı montajlı hâlde Factory 56'ya ulaşıyor ve orada S-Serisi'ne ekleniyordu. Bu da aslında yüksek teknolojili bir fabrikanın bile en zayıf halkası kadar güçlü olduğunu ortaya koydu. Aynı tesiste Maybach S-Serisi de üretiliyor ve tamamen elektrikli EQS de sene içinde buradaki bantlardan satış için inecek.

İleri aşamada ise S63e ve S73e adında iki tane plug-in hibrit AMG versiyonu da W223 S-Serisi ailesine katılacak. V12 motor ise bu sefer Maybach modeli sayesinde bir jenerasyon daha ömrünü sürdürecek. Bu arada W223 serisinde iki kapılı türevler de yelpazeden düşürüldü. Onların yerine ise yeni nesil AMG GT Coupe ve SL-Serisi gelecek.

 

Mercedes S serisini geri çağırdı ile ilgili etiketler mercedes benz S Serisi daimler servis
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.