Demirtaş'a tahliye isteyen yardımcısı harekete geçti

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın mahkeme kararıyla partisine geri dönmesi sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den yeni hamle geldi. Konuyla ilgilenmesi için yardımcısı Bahadır Erdem'i görevlendiren Akşener, planını devreye sokmaya başladı.

MHP'den ayrıldıktan sonra Meral Akşener ile birlikte İYİ Parti'yi kuran Ümit Özdağ, parti içerisinde yaşanan gelişmelere karşı isyan bayrağını açtı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in HDP ile yakınlaşmasını sert sözlerle eleştiren Ümit Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu öne sürdü.

FETÖ VE HDP DESTEĞİ İDDİASI BARDAĞI TAŞIRDI

Kavuncu'nun FETÖ ile ilişkisini Meral Akşener'e söylemesine rağmen herhangi bir adım atılmadığını söyleyen Ümit Özdağ'ın açıklamaları bir anda siyaset gündemine oturdu.

Bu açıklamaların ardından İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ, mahkeme kararıyla partiye geri döndü.

Ümit Özdağ'ı gözden çıkaran Meral Akşener ise mahkeme kararıyla bile yılmadı ve çalışma arkadaşlarına yeni bir talimat verdi.

 SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A TAHLİYE İSTEYEN İSİM ÇALIŞMALARIN BAŞINDA

Geçtiğimiz günlerde HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını isteyen İYİ Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de Akşener'in verdiği talimat üzerine harekete geçti.

PARTİ HUKUKÇULARI BU KEZ DAHA TEMKİNLİ

Partideki hukukçuların, Ümit Özdağ konusunda yeniden mahkeme kararıyla karşı karşıya kalmamak için bu kez oldukça temkinli davrandığı belirtiliyor.

Yakın zamanda Ümit Özdağ'ın, Meral Akşener'in imzasıyla kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmesi bekleniyor.

"MERAL AKŞENER, HDP KONUSUNDA YALAN SÖYLEDİ"

Ümit Özdağ, İYİ Parti ile HDP arasındaki ilişkiye dair, “Ben televizyonda HDP ile yakınlaşmadan bahsetmemiştim, ancak HDP konusunda yalan söyleyen birisi varsa o ben değilim. Bana, İYİ Parti Milletvekillerine, bütün İYİ Parti seçmenine ve Türk milletine HDP ile ilişkiler konusunda Meral Akşener doğruları söylememiştir." ifadelerini kullanmıştı.

 

Demirtaş'a tahliye isteyen yardımcısı harekete geçti ile ilgili etiketler İYİ Parti Meral Akşener Ümit Özdağ Bahadır Erdem
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.