Meral Akşener'den 'biyolojik arıtma' çıkışı! Akıllara Ekrem İmamoğlu'nun 'temel atmama töreni' geldi...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugünkü grup toplantısında biyolojik arıtma tesislerinin denizler için hayati olduğuna vurgu yaptı. "Marmara Denizi’ne dökülen atık suların bir kısmı değil tamamının, ileri biyolojik arıtmadan geçmesi gerekiyor" diyen Akşener'in sözleri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'temel atmama töreni'ni akıllara getirdi.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında Marmara'daki müsilaj kabusuna değindi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın büyükşehir belediyelerini de dahil ettiği bir sürecin başlattığını hatırlatan Akşener, bu adımı olumlu bulduğunu söyledi.

Devamında atılacak adımlar için iktidara çağrıda bulunan Akşener, "Marmara Denizi’ne dökülen atık suların bir kısmı değil tamamının, ileri biyolojik arıtmadan geçmesi gerekiyor. Bunun için, merkezi yönetim olarak, hızlı bir şekilde yerel yönetimleri destekleyin. Mevcut arıtma tesislerini, bir an önce, ileri biyolojik arıtma tesislerine çevirin, gerekirse kamulaştırmaya gidin." dedi.

Vakit kaybetmeden “İYİ tarım” uygulamalarına geçilmesi gerektiğini ifade eden Akşener,  "Marmara Denizi’ne atık su döken, ve nüfusu 5 binden fazla olan yerleşimlerde, hızla, ileri biyolojik arıtma tesisleri kurun. Karadeniz’deki kirliliğin daha fazla artmaması, Marmara Denizi’ndeki müsilajın, Ege’yi daha fazla etkilememesi için, Marmara, Karadeniz ve Ege’yle etkileşimi bulunan ülkelerle, Türkiye’nin liderliğini üstlendiği, ortak bir platform kurulmasını sağlayın." ifadesini kullandı.

Meral Akşener sözlerinin devamında deniz salyasının yalnızca ekolojiyi değil, ekonomiyi de ciddi şekilde etkileyen bir sorun olduğunu ifade etti.

BİYOLOJİK ATIK SU ARITMA TESİSİ İMAMOĞLU TARAFINDAN İPTAL EDİLMİŞTİ

İYİ Parti Lideri'nin bu sözleri akıllara ittifak ortakları CHP'nin İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu getirdi. İmamoğlu, göreve gelmesinden kısa süre sonra bir ilke imza atarak  Silahtarağa İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin yapımını törenle iptal etmişti.

İmamoğlu projenin gereksiz olduğunu ve iptal ettiğini büyük mutlulukla anlatmıştı.

AK PARTİ'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ: EKREM BEY DUYUYOR MUSUN?

Konuyla ilgili bir paylaşım da AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci'den geldi. Twitter hesabından Meral Akşener'in yaptığı konuşmaya değinen Birinci, "Ekrem Bey duyuyor musun?" diye sordu.

Mücahit Birinci'nin paylaşımı şöyle:

Akşener dahi "Biyolojik arıtma tesisleri denizlerimiz için hayatidir" dedi. Ekrem bey duyuyor musun?

Meral Akşener'den 'biyolojik arıtma' çıkışı! Akıllara Ekrem İmamoğlu'nun 'temel atmama töreni' geldi... ile ilgili etiketler İBB Meral Akşener Ekrem İmamoğlu İYİ Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.