Akşener, Demirtaş'ın kızına Andımız okutmak istiyor!

İYİ Parti, okullarda Andımız'ın okutulması için kanun teklifi sundu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Türklükten hiç kimsenin rahatsızlık duymaması gerektiğini vurguladı. Bu kanun teklifine Meral Akşener'in kahvaltı planı yaptığı HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tepkisi ise merak konusu oldu... Çünkü Demirtaş, kızına Andımız okutmayacağını duyurmuştu. Eğer kanun kabul edilirse Delal Demirtaş da Andımız okuyacak!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, "İlköğretim Okullarında Öğrenci Andı Okunması Hakkında Kanun Teklifi"ni TBMM Başkanlığı'na sunduklarını açıkladı.

Anayasa'ya göre herkesin dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşit olduğuna dikkati çeken Nuhoğlu, Andımız'da geçen "Türk" sözcüğüyle "kafatasçılık, ayrımcılık ve bölücülüğün" kastedilmediğini söyledi.

Anayasa'da yer alan hükümlere uymanın her Türk vatandaşı için, öncelikle devleti yönetenler için mecburiyet olduğunu belirten Nuhoğlu, Türklükten hiç kimsenin rahatsızlık duymaması gerektiğini vurguladı.

DİRSEK TEMASINDA OLDUĞU HDP NE DİYECEK?

İYİ Parti'nin bu kanun teklifine Meral Akşener'in dirsek temasında olduğu HDP'nin ve kahvaltı planı yaptığı tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu oldu. 

DEMİRTAŞ KIZININ MUAF TUTULMASINI İSTEMİŞTİ

Bu konuda dikkat çekici nokta ise şu; çocukları ilköğretim çağında olan Demirtaş,  2018 yılında birinci sınıfta okuyan kızının Andımız faaliyetinden muaf tutulmasını istemişti! Demirtaş, bu konuyla ilgili Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe göndermişti.

Demirtaş, dilekçesinde, "Kızım Delal Demirtaş'a anadilde eğitim hakkı tanınmazken, her gün 'Andımız' adı altında ırkçı söylemler içeren bir metnin okutulmasını kabul etmiyor, çocuklara yönelik bu şekilde bir uygulamayı insan hakkı ihlali olarak görüyorum" demişti.

Dolayısıyla, eğer  İYİ Parti'nin Andımız kanun teklifi Meclis'te kabul edilip yasalaşırsa, Merak Akşener, kahvaltı planı yaptığı Selahattin Demirtaş'ın kızı Delal Demirtaş'a, kendi tabiri ile, " ırkçı söylemler içeren bir metni" zorla okutmuş olacak.

Akşener, Demirtaş'ın kızına Andımız okutmak istiyor! ile ilgili etiketler İYİ Parti Meral Akşener Selahattin Demirtaş HDP andımız kanun teklifi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.