Meral Akşener masada neden 'Yeter' diye bağırdı?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, 6'lı masada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık açıklamasına gelinen süreçte Meral Akşener ile yaşanan gelişmeler, masanın mutabakat metninde dikkat çeken 12. maddenin detaylarını, Akşener'in masaya döndüğünde Ali Babacan ile yaşadığı büyük gerilim ve HDP'nin Kılıçdaroğlu'na peş peşe destek mesajlarını değerlendirdi.

''AKŞENER, MUHALEFETTEN BÜYÜK LİNÇ YEDİ''

Bozkurt, ''Akşener'in açıklamasının ardından sürekli bir görüşme trafiği başladı. Fırtına koptu. Akşener 'sıtma'ya razı olduğunu göstermiş oldu. Ahmet Davutoğlu'nun 'cumhurbaşkanı yapmazsa kriz çıkar, seçime gideriz' cümlesinin simülasyonunu yaşadık.  Son 72 saatte yaşananlar çok acayip. Akşener muhalefet tarafından büyük linç yedi.

''AKŞENER İMAMOĞLU'NU HEM PASİFİZE EDİYOR, HEM DE KENDİ KONTROLÜNDE BİR CUMHURBAŞKANI YARATIYOR''

Orada başka birisi çıksaydı Davutoğlu'dan, Babacan'dan ya da diğer partilerden itiraz gelirdi. Akşener masada başka bir hesaplaşmaya girdi. Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olursa, sistem değişikliği olursa İmamoğlu'nu başbakanlık koltuğunda istiyorlar. Akşener İmamoğlu'nu cumhurbaşkanlığına çıkartarak hem İmamoğlu'nu pasifize ediyor, hem de kendi kontrolünde bir cumhurbaşkanı yaratıyor.

''CHP, İYİ PARTİ'Yİ YENDİ''

İYİ Parti CHP'ye galip gelmek istedi. Akşener ve kadrosu bilek güreşine girdi ama bu sürecin sonunda kaybettiler. ABD'nin adayı da İmamoğlu'ydu. Olay muhalefetin birinci partisi olma ve taban kapma mücadelesiydi. CHP, İYİ Parti'yi yendi. CHP sosyal medyada yoğun mesaj bombardımanıyla inanılmaz bir dayak attırarak, linç ettirerek ehlileştirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerde acaba İYİ Partili seçmenler gidip Kılıçdaroğlu'na oy verecekler mi?

6’LI MASANIN MUTABAKAT METNİNDEKİ DİKKAT ÇEKEN 12. MADDE

12. maddede İmamoğlu ve Yavaş'ın ismi yazmıyor. 'Uygun gördüğünde' kısmı da çok kritik. Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş da büyük bir darbe yemiş durumda.

AKŞENER NE KAZANDI, NE KAYBETTİ?

Akşener'in kısa vadede kazandığı hiçbir şey yok. Uzun vadede seçim gecesinde olabilecek sonuca göre bu işin kazananı Akşener olabilir. 

KILIÇDAROĞLU'DAN KÜRSÜDE VEDA MESAJI

Kılıçdaroğlu bugün CHP kürsüsünde 'Size son kez bakıyorum' dedi. Kılıçdaroğlu resmen vedalaştı.

AKŞENER CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLMAK İSTEMİYOR MU?

Akşener cumhurbaşkanı yardımcısı olmak istemeyebilir. Belki de seçimi kazanamayacaklarını bildiği için de bu mesajı bilinçlere işlemek için vermiş olabilir. Kılıçdaroğlu'nu masada tek büyük olarak görüyorum. Akşener kabul etse de etmese de çok etkisi olmayacak bir kişi. Akşener'e karşı baskı devam edecek. O yüzden hamle yapıyor. İYİ Parti 2028 seçimleri çalışmaları ve muhalefetin birinci partisi olma çalışmaları başladı. ''

''BU SAATTEN SONRA HDP'YE İTİRAZ EDEMEZLER''

Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye gideceklerini tahmine diyorum. Kılıçdaroğlu HDP'yi bırakın, teröristbaşını masaya oturtsa seslerini çıkartamazlar. Akşener kendi içinde belli kesimler tarafından da baskı altına alınıyor. Bu saaten sonra HDP'ye itiraz edemezler. '' sözlerini kullandı.

 ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Meral Akşener masada neden 'Yeter' diye bağırdı? ile ilgili etiketler Meral Akşener CHP İYİ Parti Ceyhun Bozkurt 6'lı Masa

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.