Meral Akşener, AK Parti ile masaya oturacak!

CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan "Cumhurbaşkanı adayı" krizi Millet İtifakı'nı sarsacak boyuta ulaştı... CHP'li eski vekil Metin Lütfü Baydar'ın partililere gönderdiği son mektup iki parti arasında yaşanan güvensizliğe ışık tutuyor.. CHP'li Baydar, Meral Akşener'in eninde sonunda AK Parti ile masaya oturacağı konusunda partisine uyarılarda bulundu! Mektupta çok tartışılacak ifadeler yer aldı.

Millet İttifakı'nda, 2023 yılında kimin Cumhurbaşkanı adayı olacağı konusunda anlaşmazlık derinleşiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisini aday olarak ön plana çıkarırken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP'li belediye başkanı Ekrem İmamoğlu yanında saf tutuyor.

Milliyet yazarı Zafer Şahin de bugün Akşener ile Kılıçdaroğlu arasında yaşanan bu soğuk savaşın kodlarına ilişkin önemli bir köşe yazısı kaleme aldı.

Şahin, "CHP’nin Akşener’e bakışı" başlığını taşıyan yazısında CHP’nin ulusalcı kanadından, eski Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar'ın partililere gönderdiği bir mektubu gündeme taşıdı.

Baydar'ın mektubunda İyi Parti’den ‘Prematüre Parti’ diye bahsettiğini belirten Şahin şu ifadeleri kullandı;

"Meral Akşener’in yaptığı siyasi ataklarla CHP’yi pasifize etmeye çalıştığını söylüyor. Akşener’e bakış açısı böyle olan tek CHP’li Baydar değil. Kılıçdaroğlu’nun ite kaka siyaset sahnesine soktuğu İyi Parti’den rahatsız olan CHP’li çok. Şehit yakınlarına küfreden İyi Partilinin geçtiğimiz hafta paylaştığı “Yükselişimizden sadece AK Parti ve MHP’nin rahatsız olduğunu zannetmiyorsunuz değil mi?” mesajının hedefi CHP."

Şahin, Baydar’ın mektubundan şu ilginç ifadeleri de köşesine taşıdı;

- Akşener, İmamoğlu için yaptığı ‘Rabbi yesir’ tanımı üzerinden parti liderimizin Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkıyor. İşin daha kötüsü, CHP’li bir belediye başkanını adaylaştırmaya çalışarak kendisi için “Başbakanlık” makamı yaratıyor.

- Esas hedefi ana muhalefet olmak ve AK Parti ile masaya oturmak. Zamanı geldiğinde Kemal Bey ile vedalaşacak.

- CHP’nin kıytırık partilerle buluşup, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” seanslarıyla partiyi ve seçmeni oyalama oyunundan vazgeçmesi lazım. Kemal Bey seçilemese bile CHP’yi Meclis’te birinci parti yapabilir. Kıytırık partilerle vedalaştığımız an CHP’nin birinci parti olma şansı çok yüksektir.

Meral Akşener, AK Parti ile masaya oturacak! ile ilgili etiketler İYİ Parti CHP akşener Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.