Merakla beklenen liste açıklandı, tartışmalar başladı: Novak Djokovic Avustralya Açık'a katılacak

Tenis dünyası 17 Ocak'ta başlayacak sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık'ı bekliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle aşı tartışmaları turnuva öncesinde devam ederken açıklanan katılımcı listesi tartışmaları alevlendirdi. Aşı olup olmadığı konusunda net bir açıklama yapmayan dünya klasmanının 1 numarası Sırp raket Novak Djokovic, turnuvanın katılımcı listesinde yer aldı.

Tenis sezonunun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık'a sayılı günler kala turnuvaya katılacak isimler belli oldu. Aşı olup olmadığı konusunda net bir açıklama yapmayan dünya 1 numarası Novak Djokovic'in turnuvanın katılacağı kesinlik kazandı. Katılımcı listesinde yer alan Djokovic'in Avustralya'ya nasıl giriş yapacağı merak konusu oldu.

Avustralya Açık organizatörleri tarafından yayımlanan listede, tek erkeklerde dünya 1 numarası Djokovic'in yanı sıra aşı olup olmadığını paylaşmayan klasmanın 2 numarası Rus Daniil Medvedev ile 4 numarası Yunan Stefanos Tsitsipas da bulunuyor.

Kariyerinde 7'si Avustralya Açık'ta olmak üzere toplam 23 grand slam şampiyonluğu bulunan 40 yaşındaki ABD'li Serena Williams ise hazır olmadığı gerekçesiyle turnuvaya katılmayacak.

Merakla beklenen liste açıklandı, tartışmalar başladı: Novak Djokovic Avustralya Açık'a katılacak

TURNUVAYA KATILMAMASI GÜNDEME GELMİŞTİ

Dünya klasmanının 1 numarasında bulunan ve en çok Grand Slam turnuvası kazanan 3 tenisçiden biri olan Novak Djokovic'in aşı olup olmaması ile ilgili net bir açıklama yapmaması nedeniyle turnuvaya katılamaması gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz günlerde Sırp basınına açıklamalar yapan Djokovic'in babası Srdjan Djokovic turnuvanın organizasyon komitesine tepki göstererek "Herkesin, kendi sağlığı için doğru olanı seçme özgürlüğü olmalı. Novak, aşı olup olmadığını açıklamak zorunda mı? Bence değil. Onun, bu konudaki kesin tavrını da bilmiyorum. Bilsem de kimseyle paylaşmak zorunda değilim." Avustralya Açık'ın organizasyon komitesi, turnuvaya katılan oyuncuların aşı olup olmadığını açıklamasının zorunlu olduğunu belirtmişti. Hükümet yetkilileri ise tenis dünyasının merakla beklediği turnuvaya katılacak sporcuların aşı olması gerektiğinin altını çizmişti.

Avustralya Açık'ta 9 şampiyonluğu bulunan sırp raket, Melbourne'deki turnuvada yer alıp almayacağına henüz karar vermediğini söylemişti.

NADAL KATILACAK FEDERER YOK

En fazla Grand Slam kazanan sporcular sıralamasında, İsviçreli Roger Federer, İspanyol Rafael Nadal ve Djokovic 20'şer şampiyonlukla zirveyi paylaşıyor. Aşılarını yaptıran İspanyol Nadal, turnuvaya katılacağını doğrularken, dizinden operasyon geçiren Federer ise sakatlığının devam etmesi nedeniyle organizasyonda yer alamayacağını açıklamıştı.

Avustralya, Omicron varyantı nedeniyle uluslararası varışlara iki haftalık geçici bir yasak koydu. Bundan önce hükümet, bazı vize sahiplerinin aşı olmaları halinde ülkeye serbestçe girmelerine izin verileceğini duyurdu. Yetkililer, ülkeye her hafta girebilecek aşısız yolcu sayısına üst sınır koydu ve varıştan sonra iki hafta karantinaya almalarını istedi.

Merakla beklenen liste açıklandı, tartışmalar başladı: Novak Djokovic Avustralya Açık'a katılacak ile ilgili etiketler Tenis Grand Slam novak djokovic avustralya açık aşı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.