Merakla beklenen gün geliyor! Güneş tutulması ne zaman? Nerelerden izlenebilecek? Saat kaçta olacak?

Gözler 21 Ağustos tarihinde yaşanması beklenilen güneş tutulmasına kitlendi. Peki güneş tutulması saat kaçta olacak? Güneş tutulması nereden izlenebilecek? Belirgin olarak nerede yaşanacak? Saat kaçta olacak? Türkiye'den izlenebilecek mi? Tüm bu soruların cevabı detaylarda...

21 Ağustos 2017 tarihinde olması beklenen güneş tutulması merakla bekleniyor. Güneş tutulması nerede yaşanacak? Güneş tutulması saat kaçta olacak? Güneş tutulması nereden izlenebilecek? İşte detaylar...

GÜNEŞ TUTULMASI NEREDE YAŞANACAK

Güneş tutulması ABD'li vatandaşlar iç savaş tartışmaları ve ırkçı protesto gösterilerinin gölgesinde, 21 Ağustos tarihinde yaşanması bekleniyor.

qWjgRx7vG0WFIWfysWri4Q

SAAT KAÇTA OLACAK?

21 Ağustos’ta Amerika’da gerçekleşmesi beklenilen güneş tutulmasının, 1918 yılından bu yana ilk tutulma olacağı açıklandı. ABD'de yaşanacak güneş tutulmasının karada, yerel saatle sabah 10.15’te, Oregon eyaletinin Newport, kentinin hemen kuzeyinden başlayacağı ve yaklaşık 3 dakika süreceği duyuruldu.

Cceq9smjFEeIhn8mVlfGjg

GÜNEŞ TUTULMASI NEREDEN İZLENEBİLECEK?

Doğa olayının turizmi günler öncesinden başladı. ABD, Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından 21 Ağustos'ta beklenilen güneş tutulması ile ilgili açıklama yapmasının ardından dünyanın her yerinden insanların ABD'ye geldiği belirtildi. Tutulmanın çok net izlenebileceği bölgelerdeki oteller doldu, fiyatların ise tavan yaptığı belirtildi.

1376784_620x410

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ ÜCRETSİZ

21 Ağustos'ta üç gün halka açık park alanlarında ücretsiz güneş gözlükleri dağıtılacağı belirtilerek şehirlerde şenlik ve festivallerin başladığı açıklandı. ABD’de Oregon’dan Güney Carolina’ya kadar 14 eyalette yüz milyonlarca insanın yaşadığı alan çarpıcı manzaralar eşliğinde gündüz vakti neredeyse tamamen karanlıkta kalacağı kaydedildi.

TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

ABD'den izlenecek günaş tutulması Türkiye'den izlenemeyecek. Belirgin olarak sadece ABD de görüleceği söylenen güneş tutulması için hazırlıklar başladı.

Merakla beklenen gün geliyor! Güneş tutulması ne zaman? Nerelerden izlenebilecek? Saat kaçta olacak? ile ilgili etiketler ABD güneş tutulması iç savaş oregon
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.