Merakla beklenen Alija dizisi bu akşam TRT'de!

TRT'nin iddialı yapımlarından biri olan, Bosna Hersek'in kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç'in hayatını anlatacak, merakla beklenen dizi Alija(Aliya) bu akşam izleyiciyle buluşuyor.

TRT'nin ilk büyük biyografik dizisi olma özelliğini taşışan Alija, Bosna Hersek’in kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in 1944’ten 2003 yılına kadar olan hayatını drama olarak ekranlara getirecek.

SuperHaber yazarı Ahmet Tezcan'ın senaryosunu yazdığı dizinin fragmanı izlenme rekorları kırmıştı. Merakla beklenen dizi bugün izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

İLK BÖLÜMDE HAYATININ İLK 40 YILI ANLATILACAK

Dizinin bugün yayınlanacak ilk bölümü Aliya İzzetbegoviç’in hayatının ilk 40 yılını anlatıyor. Saraybosna, Konjic, Tarcin, Travnik, Mostar gibi şehirlerde çekimleri yapılan dizi, sadece Boşnakların değil Sırpların ve Hırvatların da merakla beklediği bir yapım oldu.

Merakla beklenen Alija dizisi bu akşam TRT'de! ile ilgili etiketler alija aliya izzetbegoviç trt1
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.