Menzil tarikatı nedir?

Menzil tarikatı, gazetelere verdiği ilanla 24 Haziran seçimlerinde AK Parti ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu.Sonrasında Menzil tarikatının ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Menzil tarikatı nedir? Özellikleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Gazetelere verdiği ilan ile Menzil tarikatı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini duyurdu. 24 Haziran seçimlerinde AK Parti ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini söyleyen tarikat merak ediliyor.Peki Menzil tarikatı nedir? Özellikleri nelerdir? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Menzil tarikatı nedir?


MENZİL TARİKATI

Menzil Cemaati, Nakşibendiye'ye bağlı olup Türkiye'deki cemaatler arasında en fazla mensubu olanlardandır.Menzil Cemâati "Muhammed Raşit Erol" (1930-1993) tarafından kurulmuştur.Bugün önderleri Seyyid Abdulbaki Erol'dur. Adıyaman merkezli olup cemaat Ankara ve İstanbul'da da mevcuttur. Ekonomik gücü, mensuplarının işlettiği firmalardan kaynaklanmaktadır. Adıyaman kolu ve Ankara kolu olmak üzere iki kola ayrılır.

"Menzil Tarikatı" denilen aslında Nakşibendi yoludur. Şah-ı Nakşibendi'nin belirlediği usullere göre eğitim gören talebelerin en büyük özelliği, sünnete sıkı bağlılık ve çokça Allah'ı zikretmeleridir.

Nakşbendiyye'nin Mevlana Halid Bağdadi kolundan gelen bu yol, Adıyaman merkezli ve Menzil'de kurulduğu için bu şekilde adlandırılır. Babası Nakşibendi büyüklerinden biri olarak anılan Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni'den onay alan Seyyid Muhammed Raşid Erol tarafından başlatılmıştır.

Menzil'in çok ziyaretçi çekmesi üzerine Seyyid Muhammed Raşid, 12 Eylül askeri yönetimi tarafından Gökçeada'da zorunlu ikamete gönderilmiş, fakat sağlık problemleri yüzünden Konsey kararı ile Ankara'ya yerleşmiş, sonra Menzil'e dönmüştür.

12 Eylül'de idamla yargılandıktan sonra afla serbest kalan bazı eski ülkücülerin de cemaate katılmalarıyla Menzilciler Orta Anadolu, Ege, Akdeniz, Marmara ve hatta Trakya bölgesinde de daha etkili olmaya başladılar. Özellikle Menzil Şeyhi Erol'un Alparslan Türkeş'e karşı bayrak açan Büyük Birlik Partisi lideri, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve eski Maraş Ülkü Ocakları Başkanı Ökkeş Kenger Şendiler gibi önemli siyasi isimler, onun müridleriydiler

Menzil Cemaati'ni diğer cemaatlerden ayıran özellikleri şunlardır:

Cemaatin başında Mürşid bulunmaktadır, Mürşid büyük velilerin onayını alarak yol gösterendir.
Bilgi edinmenin erkekler gibi kadına da farz olduğunu ileri sürmesi.

MENZİL TARİKATI CUMHUR İTTİFAKI'NI DESTEKLEYECEĞİNİ DUYURDU

Adıyaman merkezli Menzil tarikatı, gazetelere verdiği ilanla Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini duyurdu.

Gazetelere verilen, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Semerkand Vakfı, Beşir Derneği ve Genç-Kon imzalı ilanda şu ifadeler yer aldı:

"24 Haziran Genel seçimlerine giderken;

Bağımsızlığımızı tahakküm altına almaya çalışan her türlü ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel ve bürokratik prangalardan kurtulmuş, milli ve manevi değerlerini muhafaza eden ve geliştiren bölgesinde lider, ezilenlere umut ve dünya barışının teminatı olacak Büyük Türkiye'nin inşası en önemli hedeflerimizden biridir.

Yeni hükümet sisteminin söz konusu hedeflerimize ulaştıracağına devletin millet için var olduğu esası ile sadece seçkin ve imtiyazlı bir kesimi değil toplumun tamamını güvence altına alacağına vesayet sistemine son vereceğine, sözü ve kararı gerçek sahibi olan millete tevdi edeceğine inanmaktayız.

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı yürütmenin çalışmalarına güç verecek çoğunlukta bir meclis yapısını ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi duyururuz."

Menzil tarikatı nedir? - Resim : 2

Menzil tarikatı nedir? ile ilgili etiketler menzil tarikatı nedir özellikleri nelerdir
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.