Menzil şeyhinin sözleri Cübbeli'yi korkuttu mu?

'Menzil' isimli kitabı için Adıyaman ve Eskişehir’deki Menzilcilerle görülen Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Şeyh Saki Erol ile yaşadığı 'Cübbeli Ahmet' diyaloğunu anlattı.

Saygı Öztürk, kitabın yayınlandığı ilk gün Cübbeli Ahmet ile yaptığı telefon konuşmasını ilk kez Atilla Güner’le Akşam Postası yayınında anlattı.

Öztürk, şunları söyledi:

“Şeyh Saki Erol ile konuşurken ‘Cübbeli ile fazla bir samimiyetimiz yok ama televizyon ekran görünce hemen atlıyor tuhaf bir adam’ dedi. Kitapta yayınlandığı gün Cübbeli beni aradı. İlk kez konuşuyoruz. Telefonumu bulmuş. Meğer şeyh Cübbeli’yi arayıp sarf ettiği eleştirileri ilk ondan duysun istemiş. Şeyhin kendisine telefon ettiğini ve ‘Ahmet hocam Saygı beyle konuştuk ama sözlerim biraz yanlış anlaşılmış’ dediğini nakletti. Aralarında bir konuşma geçmiş. Ben de ‘Hoca ne söylediyse kelimesi kelimesine yazdım. Hatta cümlesinde bozukluk var o benden kaynaklanmıyor. Ne söylediyse o şekilde kaleme aldım’ dedim. O da ‘Saygı bey ben size güveniyorum’ dedi. Bunun üzerine ‘Sohbet çok samimi bir havada geçmişti. Size art niyetli bir tepkisi yoktu. Belki yazmayacağımı düşünmüştür’ dedim. Sonra Cübbeli beni ertesi gün bu sefer başka bir konu için aradı. Sanırım bundan sonra konuşacağız hep kendisiyle…”

KİTAPTA NASIL GEÇİYOR?

Saygı Öztürk’ün kitabında , menzil şeyhi Saki Erol’un Cübbeli Ahmet Hoca ile ilgili sarfettiği sözler şöyle:

S.Öztürk: Cübbeli Ahmet Hoca için ne dersiniz?

Saki Erol: Bazıları kamera görünce tuhaflaşıyor, doğru konuşmuyor. Örneğin Cübbeli Ahmet Hoca da öyle. Bir programını seyrettim; yakışıyor mu sana? Televizyonda gazeteci İsmail Saymaz ile tartışıyorlardı. Sen neyi sorguluyorsun? Zaten ‘Ben şehim’ diyor. Şeyh olarak konuş. Cübbeli medyayı çok seven, tuhaf birisi. Kendisiyle iki kere görüştük. Tanışıklığımız ‘merhaba’ şeklinde

Menzil şeyhinin sözleri Cübbeli'yi korkuttu mu? ile ilgili etiketler İsmail Saymaz Cübbeli Ahmet Saygı Öztürk menzil
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.