Menemen'e kura çekimi için vali yardımcısı görevlendirilecek

Menemen'de Belediye Başkan vekilinin yeniden kura ile belirlenmemesi üzerine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger bir açıklama yaparak kura işlemi için bir vali yardımcısının başkan vekili olarak görevlendirileceğini söyledi.

Köşger, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklandığını anımsattı.

Belediye Kanunu'na göre tutuklanma işleminin ardından rutin sürecin işlediğini hatırlatan Köşger, başkan vekili seçiminin son tura kadar devam ettiğini, eşitlik bozulmadığı için de kura çekiminin yapıldığını dile getirdi.

 Adaylardan birinin kura çekimine itiraz ettiğini vurgulayan Köşger, şöyle konuştu:

"İdari yargı da kuranın yürütmesini durdurdu. Dolasıyla Menemen Belediyesine kuranın yenilenmesiyle ilgili bir yazı yazdık. Belediye meclisi pazartesi günü toplanamadı. Bugün toplanıp idari yargı kararıyla yenilenmesi gereken kurayı yapmama kararı almışlar. Bu durumda Belediye Kanunu'nun 46. maddesini uygulayacağız. Bir vali yardımcımızı başkan vekili olarak görevlendireceğiz. Önümüzdeki hafta pazartesi veya salı günü meclisi başkan vekili kurasının yenilemek için toplantıya çağıracağız."

Menemen'e kura çekimi için vali yardımcısı görevlendirilecek ile ilgili etiketler Menemen kura çekimi Vali Köşger
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.