Memur-Sen aylık açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını duyurdu

Memur-Sen'in düzenli olarak aylık yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının son değerleri açıklandı.

Memur-Sen'in her ay düzenli olarak yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının son bulgularına göre Türkiye’de yaşayan 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 3 bin 809 TL, yoksulluk sınırı ise 10 bin 939 TL oldu.

Araştırma sonuçlarına göre, Ocak'ta Aralık'a kıyasla ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 11,54’lük bir artış gözlenirken, barınma madde fiyatlarında yüzde 3,12’lik bir artış oldu. Aydınlanma madde fiyatında ise Ocak'ta Aralık ayına göre yüzde 69,67’lik bir artış gözlemlendi.

ULAŞIM VE HABERLEŞMEDE DE CİDDİ ARTIŞLAR

Memur-Sen verileri uyarınca Ocak'ta ayında Aralık ayına göre ulaşım madde fiyatlarında yüzde 9,5’lik bir artış olduğu belirlendi. Aralık ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 55,25 artışla şehirlerarası otobüs ücreti, yüzde 54,21 artışla otoban geçiş ücreti fiyatlarında olduğu gözlendi. Uçak biletlerinde ise yüzde 5,62 azalma gerçekleşti.

Haberleşme de ise Ocak'ta Aralık ayına göre madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 6,19’luk bir artış olarak yansıdı. Haberleşme madde fiyatlarında Aralık ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 53,67 artışla telefon yedek parçaları, yüzde 2,43 azalışla cep telefonu görüşme ücreti madde fiyatlarında olduğu tespiti yapıldı.

Memur-Sen aylık açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını duyurdu ile ilgili etiketler Memur-Sen açlık sınırı yoksulluk sınırı
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.