Memleket Partisi'nde son isyan Denizli'den: İl Başkanı İçen ve yönetim kurulu üyeleri istifa etti!

CHP’den ayrılarak mayıs ayında Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce’nin çiçeği burnunda partisinde sular durulmuyor. Memleket Partisi Denizli İl Başkanı Yılmaz İçen'in de aralarında bulunduğu sekiz il yönetim kurulu üyesi, basın açıklaması yaparak Memleket Partisi'nden istifa ettiklerini duyurdu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türk siyasetinde son dönemde kurulan partilerde yaşanan sorunlar, partilerin teşkilatlanma süreçlerinin ve sonrasının ne denli sıkıntılı olduğunu ortaya koydu. 

GENEL SEKRETER HAKKI AKALIN’A BÜYÜK TEPKİ

Yeni kurulan partilerdeki sıkıntıların son örneği ise Memleket Partisi'nde yaşandı.  SuperHaber’in Memleket Partisi kulislerinden aldığı bilgilere göre, 'CHP’de parti içi demokrasi yok' diyerek kazan kaldıran İnce’nin Genel Sekreterliğe atadığı Hakkı Akalın’ın yaptığı atamalara tepkiler çığ gibi büyüyor. İddialara göre, Akalın partideki isyan yangınını söndüremiyor.

KİBİR İDDİALARI 20 İSTİFA GETİRMİŞTİ

İstanbul il yöneticilerinden, Kağan Bahçekapılı ve Gürhan Dönmez’in ardında bulunduğu yaklaşık 20 üye istifa ederek parti yönetiminin anti demokratik tutumlarını eleştirerek ‘’Biz CHP’den bunun için mi ayrıldık, yeter bu kibir’’ ifadelerini kullandı. 

İNCE İZMİR VE İSTANBUL TEŞKİLATLARINA KIZMIŞTI!

Peş peşe yaşananan istifalarla sarsılan partide iddialara göre, Genel Başkan Muharrem İnce, İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirlerdeki il binası açılışlarında küçük kalabalık tarafından karşılaştığında il başkanlarına kızarak tepki gösteriyor. 

SON İSYAN DENİZLİ’DEN GELDİ

İnce’nin kurduğu Memleket Partisi’nde son olarak, Mersin, Adana, Bursa, Ordu başta olmak üzere bir çok ilde olan karışıklıklara bir yenisi de Denizli'de eklendi. Memleket Partisi Denizli İl Başkanı Yılmaz İçen’in de aralarında bulunduğu sekiz il yönetim kurulu üyesi; Denizli Basın Merkezi’nde yaptıkları basın açıklaması ile partilerinden istifa ettiklerini duyurdu. İstifası sırasında ne genel sekretere ne de Genel Başkan İnce’ye hiçbir sıkıntılarında ulaşamadıklarını belirten istifacılar, “Süreç iyi yönetilebilirdi, ama güzel gitmiyor. İletişim kurulamıyor, yanlışlar sürüyor.” diyerek basın toplantısı ile istifalarını verdiler. İl Başkanı İçen de istifa açıklamasının ardından partiye tepki dolu sözler sarf etti. 

“GENEL BAŞKAN İNCE'YE ULAŞAMADIK”

Göreve başladığı günden bu yana yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle istifa ettiğini belirten İçen "Göreve geldiğimiz andan itibaren partimizi büyütmek için çalışmalar yapmak istedik. Yaptığımız il başkanlığı açılışı hâlâ ülke gündeminde yerini koruyor. Ancak yaşadığımız olumsuzlukları aktarmak için ulaşmaya çalıştığımız Muharrem İnce'ye 5 gün boyunca ulaşamadık. Çal İlçe Kongresi'nde de divan seçiminde de bizlerin yok görülmesi bizi bu kararı almaya itti" dedi.

Memleket Partisi'nde son isyan Denizli'den: İl Başkanı İçen ve yönetim kurulu üyeleri istifa etti! ile ilgili etiketler Muharrem İnce Denizli istifa
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.