Memleket Partisi'nde neler oluyor? Parti içi tartışmalar sosyal medyaya sıçradı

Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılmasının ardından kurduğu Memleket Partisi'nde il ve ilçe teşkilatlarının kurulması devam ederken yapılan atamaların tepkiyle karşılandığı iddia edildi. Başta İstanbul olmak üzere bazı yerlerde yapılan atamalara teşkilat üyeleri sert tepki gösterdi. Tepkilere karşı Muharrem İnce'nin nasıl adım atacağı merak konusu oldu. Kulislerden gelen iddialara göre, Muharrem İnce kara kara düşünüyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

CHP'den ayrılan Muharrem İnce'nin kurduğu Memleket Partisi'nde bir yandan teşkilatlanma çalışmaları sürerken diğer yanda iç karışıklıkların olduğu iddia edildi. SuperHaber'in edindiği bilgilere göre, parti yönetiminin il ve ilçe teşkilatlarına yaptığı atamalar bazı isimler tarafından tepkiyle karşılandı.

“AHBAP-ÇAVUŞ İLİŞKİLERİ İLE ATAMALAR YAPILIYOR!”

Memleket Partisi üyeleriden Sercan Şenel, bir atamaya tepkisini sosyal medya hesabından dile getirdi. Şenel, ”24 Haziran'dan bu yana sayın Genel Başkanımız Muharrem İnce'den bir an bile tereddüt etmeden hep yanında olan bizleri nasıl ötelemeye kalktınız? Nasıl bir yerlerin güdümündeki şahısları içimize sokmaya kalktınız hepsini anlatacağız.” ifadelerini kullandı.

Şenel, yaptığı bir başka paylaşımda ise ”Ben sadece Beylikdüzü ve Kadıköy ilçeleri başta olmak üzere bir çok ilçede ahbap çavuş ilişkileriyle görevlendirmeler ve keyfi uygulamalar yapıldığını düşünüyordum. Bu paylaşımda görüldüğü üzere il yönetimi içinde de ahbap çavuş ilişkileriyle görev dağılımları yapılmış.” dedi.

Memleket Partisi'nde neler oluyor? Parti içi tartışmalar sosyal medyaya sıçradı

“MEMLEKET PARTİSİ İYİ PARTİLİLERE BIRAKILAMAZ!”

Memleket Parti'nin bir başka üyesi Seda Dilek ise dikkat çeken bir iddia ortaya attı. Dilek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ”İşte bunun mücadelesini verdik günlerdir,
Anlattık dinletemedik... Memleket Partisi Beylikdüzü İlçe, eski İYİ Partililere emanet edilemez" dedi.

Memleket Partisi'nde neler oluyor? Parti içi tartışmalar sosyal medyaya sıçradı - Resim : 2

İSTİFA SİNYALİ GELDİ

Öte yandan Memleket Partisi'ndeki atamalara en dikkat çeken tepki ise Tekirdağ'dan geldi. Partinin Tekirdağ Kurucu İl Başkanı Bora Küçükçetin istifa sinyali verdi. Küçükçetin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

”Örgüt benim tabanım! Örgüt benim temelim! Güçlü örgüt benim felsefem! Örgütüm benim her şeyim ! Ceket ilikleyeceksem üyeme !tabanıma örgütüme ceket iliklerim ! Aksi halde ceketimi alır giderim... “

Memleket Partisi'nde neler oluyor? Parti içi tartışmalar sosyal medyaya sıçradı - Resim : 3

Memleket Partisi'nde neler oluyor? Parti içi tartışmalar sosyal medyaya sıçradı - Resim : 4

Küçükçetin'in yaptığı paylaşımı parti içinde maruz kaldığı baskı nedeniyle sildiği iddia edildi.

MEMLEKET PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Memleket Partisi ise ortaya çıkan iddialar sonrası yaptığı açıklamada Söz konusu açıklamaları 'Hezeyan' olarak niteledi. Parti yetkililerinin SuperHaber'e yaptığı açıklama şöyle:

"Sercan Şenel'in kim olduğunu bilmiyoruz. Bu açıklamalar, kendisine görev verilmediği için bir vatandaşın hezeyanlarından ibarettir. Kendisi kendini Muharrem İnceye yakın görmüş olabilir fakat partide bildiğimiz kadarıyla bir görevi bulunmuyor. Partiyi bu şekilde karalamaya çalışması ancak ne kadar doğru kararlar verdiğimizi gösterecektir. Partide görevi bulunmayan bu vatandaşın iddiaları ise kesinlikle gerçek dışıdır. Partiyle olan ilişkisi nedir onu bile bilmiyoruz."

Memleket Partisi'nde neler oluyor? Parti içi tartışmalar sosyal medyaya sıçradı ile ilgili etiketler Muharrem İnce Memleket Partisi tartışma teşkilat
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.