Melis Alphan'dan Atatürkçülere sefiller suçlaması

Cumhuriyet'teki yönetim değişikliğinin ardından 3 aydır yazı yazdığı gazeteden ayrılan Melis Alphan, Atatürk'ün boyunun 1.74 olamayacağına ilişkin paylaşımı nedeniyle kendisini eleştiren Atatürkçülere "Sefiller" diye hakaret etti.

Melis Alphan 2013 yılında tarihçilerle TSK arasında yaşanan Mustafa Kemal Atatürk'ün boyu hakkındaki tartışmaya paylaştığı bir tweet ile katılmıştı. 

Alphan, “Atatürk’ün boyu 1.74’müş. Yok deve. 1.72’yim ve zatı muhteremin kıyafetlerini yakından gördüm. Pantolon beli ancak kalçama geliyor” demişti.

Melis Alphan'dan Atatürkçülere sefiller suçlaması

Paylaşımında göz kararı yaptığı ölçümlere dayanarak Genelkurmay'ın "Atatürk'ün boyu 1.74'tü açıklamasına kendince "Yok deve" sözü ile karşılık verdiğini zanneden Alphan'ı o tweeti yeniden gündeme düştü. 

Cumhuriyet gazetesinde yaşanan yönetim değişikliğinin ardından birkaç ay önce başladığı köşe yazarlığı görevinden ayrılan Alphan, eski tweetine gelen eleştiriler karşısında çok sık kullandığı fikir özgürlüğü lafzını bir kenara bıraktı. Kendisini eleştiren Atatürkçülere "Sefiller" ifadesi ile hakaret etti. 

Alphan, şunları söyledi:

“2 gündür, Atatürk istismarcıları tarafından linç ediliyorum. 2013’te Atatürk’ün boyuna dair attığım tweet yüzünden. Tarihçiler Atatürk’ün boyu 1.68 yazarken, TSK 1.74 olduğunu açıklamıştı. 1.74 olamaz dedim diye beni Atatürk düşmanı ilan edip küfrün her türlüsünü ediyor sefiller.”

Melis Alphan'dan Atatürkçülere sefiller suçlaması - Resim : 2

‘ATATÜRK’ÜN BOYU’ TARTIŞMASI

Genelkurmay Başkanlığı, 2013 yılında yaptığı açıklamada, Atatürk’ün boyunun 1.68 değil de 1.74 cm olduğunu duyurmuştu.

Şu Çılgın Türkler kitabının yazarı tarihçi Turgut Özakman, “Boyuyla ilgili bir sürü şey uyduruldu. Atatürk’ün boyu 1.74'tür” derken; ünlü tarihçi İlber Ortaylı ise. “Mustafa Kemal Atatürk’ün boyunu ben de 1.68 cm olarak biliyordum” ifadesini kullanmıştı.

Melis Alphan'dan Atatürkçülere sefiller suçlaması ile ilgili etiketler melis alphan atatürk'ün boyu tartışması
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.