Melih Gökçek'ten Nevşin Mengü'ye tehdit

Sunucu Nevşin Mengü, yaptığı paylaşımla 'yere serilen Kabe resmi' sonucu gözaltına alınan şahısları savunarak, "İllüstrasyon yapmak niye dalga geçmek oluyor?" ifadesini kullandı. Mengü'nün bu paylaşımına eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten tepki çeken bir cevap geldi. Gökçek'in "İnsanları tahrik edip durma. Sana öyle bir illüstrasyon yaparım ki ömür boyu unutamazsın" ifadeleriyle Mengü'yü açık açık tehdit etmesi 'bu kadar da olmaz' dedirtti.

Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasından sonra Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tarafından başlatılan gösterilerde yere Kabe resmi serildi. Konuyla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında şüpheliler gözaltına alınarak tutuklandı.

"İLLÜSTRASYON NİYE DALGA GEÇMEK OLUYOR?"

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan gazeteci Nevşin Mengü "Kabe kutsal da, Kabe'nin resmine illüstrasyon yapmak niye dini değerlerle dalga geçmek oluyor? Dalga da geçmiyor gençlerin yaptığı illüstrasyon. İçine şahmeran koyup toplumsal cinsiyetin geleneksel değerler içerisindeki varlığını anlatan bir şey aslında. Bu çocuklar sanki inanılmaz bir şey yapmış gibi tutuklandı" ifadelerine yer verdi.

Melih Gökçek'ten Nevşin Mengü'ye tehdit

GÖKÇEK'TEN TEPKİ ÇEKEN CEVAP!

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek ise Mengü'nün bu sözlerine cevap verdi. Gökçek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, "Yerinde otur bi kadın. İnsanları tahrik edip durma. Sana öyle bir illüstrasyon yaparım ki ömür boyu unutamazsın" diyerek tepkilere neden olan bir paylaşım yaptı.

"ESKİ BELEDİYE BAŞKANI, YENİ TROL"

Gökçek'in bu paylaşımına cevap veren Mengü ise "Bu da kendini Cumhurbaşkanı'na gösterme çabasında. Eski belediye başkanı, yeni trol. Yazık" ifadelerini kullandı.

Melih Gökçek'ten Nevşin Mengü'ye tehdit ile ilgili etiketler Melih Gökçek Boğaziçi Üniversitesi Nevşin Mengü Kabe protesto illüstrasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.