Melih Gökçek: Belediyede benim dönemimden kalma bol miktarda FETÖ'cü var

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin görevden alınan eski Belediye Başkanı Melih Gökçek canlı yayında "Ankara Belediyesi'nde geçmişten kalan bol miktarda FETÖ'cü var. Onların özellikle Mansur'a yapmış olduğu bir baskı var" ifadelerini kullandı. Gökçek, bununla da kalmadı, "8 yıl birlikte çalıştığım genel sekreterim de FETÖ'cüydü. Bile bile yanımda tuttum" dedi. Gökçek'in bu sözleri sosyal medyada büyük tepki gördü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin görevden alınan eski Belediye Başkanı Melih Gökçek, CNN Türk'te Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan ve kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı'nın sorularını yanıtladı.

"GEÇMİŞTEN KALAN BOL MİKTARDA FETÖ'CÜ VAR"

Gökçek, belediyede hâlâ FETÖ'cülerin olduğunu belirterek, "Ankara Belediyesi'nde geçmişten kalan bol miktarda FETÖ'cü var. Onların özellikle Mansur'a yapmış olduğu bir baskı var" ifadesini kullandı.

Ahmet Hakan ile Melih Gökçek arasında geçen diyalog şöyle:

Melih Gökçek: Benim belediyede geçmişten kalan bol miktarda FETÖ'cü var. Onların özellikle Mansur'a yapmış olduğu bir baskı var.

Ahmet Hakan: Sizin dönemden kalma mı? Niye temizlemediniz onları?

Melih Gökçek: Temizledim bir kısmı döndü, bir kısmını da kendisi yeni aldı; ne yapabilirim?

Bu sırada Ahmet Hakan'ın şaşkınlığını gizleyemediği görüldü. 

"GENEL SEKRETERİM DE FETÖ'CÜYDÜ"

Aynı programda Melih Gökçek, 8 yıl birlikte çalıştığı genel sekreteri Kamil Kılıç'ın da  FETÖ'cü olduğunu söyleyerek "Ben FETÖ'cülerle arkadaşlık yapmadım demiyorum ki" dedi.

Duyanları şoke eden diyalog şöyle:

Melik Gökçek: Benim genel sekreterim Kamil Kılıç FETÖ’cüydü, kaçtı gitti. FETÖ'cüydü yani.

Ahmet Hakan: Bir genel sekreter de nasıl FETÖ'cü olur ya?

Melih Gökçek: FETÖ'cüydü. 2014'de ben seçimle gelir gelmez aldım ondan sonra. Ne diyoruz, bir milat var. O milat olduktan sonra...

Ahmet Hakan: FETÖ'cü olduğunu bilerek orada tuttun o zaman?

Melih Gökçek: Tuttum tabi, kaç tane FETÖ'cü vardı bende. Yok demiyorum ki ben inkar etmiyorum ki geçmişi. FETÖ'cülerle çalışmadım, ben onlarla arkadaşlık yapmadım demiyorum ki. Bunu dersem yalan söylemiş olurum.

MELİH GÖKÇEK "BİR MİLAT VAR" DEDİ AMA...

Melih Gökçek'in genel sekreterliğini yapan Kamil Kılıç,  Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreterlik görevinde bulunurken 15.04.2014 tarihinde emekli olmuş. Yani Gökçek'in FETÖ'ye "savaş açtığını" söylediği ve milat olarak bilinen 17/25 Aralık sürecinden sonra Kamil Kılıç 4 ay daha Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin en üst düzey bürokratı olarak görev yapmış, bununla da kalmamış Gökçek'in son kez belediye başkanı seçildiği 2014 yerel seçimlerinde aktif olarak çalışmış.

Melih Gökçek'in Kamil Kılıç'ı FETÖ ile ilgili milat olarak bilinen 2013 yılından sonra da çalıştırmasını nasıl açıklayacağı merak konusu. 

 

Melih Gökçek: Belediyede benim dönemimden kalma bol miktarda FETÖ'cü var ile ilgili etiketler Melih Gökçek FETÖ

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.