Melih Bulu'nun yardımcıları belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi rektör yardımcıları belirlendi. Melih Bulu'nun yardımcıları, Endüstri mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ile Fizik bölümünden Prof. Dr. Mehmet Naci İnci oldu.

Boğaziçi Üniversitesi'nde hiçbir akademisyenin Rektör Melih Bulu ile çalışmak istemediği için rektörlük kadrosuna atama yapılamadığı iddialarının doğruyu yansıtmadığı yapılan atamalarla ortaya çıktı. Üniversite bünyesindeki 2 değerli akademisyen dün rektör yardımcılığı koltuklarına oturdu. Endüstri mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ile fizik bölümünden Prof. Dr. Mehmet Naci İnci rektör yardımcıları oldu.

PROF. DR. MEHMET NACİ İNCİ

Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu Boğaziçi Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma Merkezi EPAM Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da yürütüyor. 2011'de Enerji Piyasalarına Bilimsel Katkı dalında Türkiye'nin ilk Enerji Oscar ödülünü alan Kumabroğlu 2012'de de Çin Bilimler Akademisi'nce, akademinin 83 yıllık tarihinde ödüllendirilen dördüncü ve en genç kişi olarak, "Visiting Professorship for Senior International Scientists" ödülüne layık görüldü.

PROF. DR. GÜRKAN KUMBAROĞLU

Enerji ve çevre modellemesi, ekonomisi ve politikaları üzerine çok sayıda bilimsel yayını bulunan Kumabroğlu Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği IAEE'nin 2016 Dönem Başkanlığı'nı yürüttü. Kumbaroğlu halen IAEE Türkiye temsilciliği olan Enerji Ekonomisi Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sürdürüyor. Prof. Dr. Mehmet Naci'nin ise fiber optik, nano partiküller ve uygulamalarının fiziği, optik sensörler, kuantum optiği, kuantum bilişimi, kuantum kriptografisi konuları üzerine önemli çalışmaları bulunuyor.

 

Melih Bulu'nun yardımcıları belli oldu ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi Rektör rektör yardımcısı Melih Bulu
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.