Melek Mosso'nun ardından Hande Yener de İranlı kadınlara destek için sahnede saçını kesti

Şarkıcı Melek Mosso, İran'da başörtüsü takma kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından komaya girerek yaşamını yitiren 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümünü protesto etmek için sahnede saçlarını kesmişti. Melek Mosso'nun ardından Hande Yener de konseri sırasında saçlarını kesti.

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümünün ardından protestolar devam ediyor. Hande Yener de verdiği son konserinde İranlı kadınların özügrlük savaşında yanlarından olduğunu temsili bir şekilde saçlarını keserek gösterdi.


Şarkıcı Melek Mosso, geçtiğimiz günlerde Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda verdiği konserinde İranlı kadınların saç kesme eylemine destek vererek kendi saçlarını kesmişti. Melek Mosso'nun ardından İranlı kadınlara bir destek de Hande Yener'den geldi. Hande Yener ve dans ekibindeki genç kızlar sahnede saçlarını kestiler.


İRANLI KADINLAR İÇİN SAÇINI KESTİ

Gencecik yaşta hayatını kaybeden Mahsa Amini’nin ölümünün ardından özgürlükleri için savaşan İranlı kadınlara destek veren Hande Yener, ‘Sen Ağlama’ şarkısını seslendirirken duygusal anlar yaşadı.

Saçlarını kestikten sonra Hande Yener, ''Bu gece özgürlüğü için savaşan bütün kadınlar için. İran'da hayatını kaybeden biricik kızlarımız için... Onlara özgürlük diliyorum. Dünyadaki tüm kadınlara özgürlük diliyorum. Yüzümüz gülse de içimiz kan ağlıyor. Dünyanın en zor döneminde yaşıyor şu anda. Erkekler de bizi destekliyor. Erkeklere de çok teşekkür ediyorum. Bir bir arada çok mutluyuz. Keşke saç kesmekle özgürlük yerine gelse. Bu bir simge. Umarım bu son olur, esaretten kurtulurlar.'' ifadelerini kullandı.


NE OLMUŞTU?

Tahran'da 13 Eylül'de ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan Mahsa Amini, 16 Eylül'de hayatını kaybetmişti. Amini'nin hayatını kaybetmesi ülke genelinde tepkilere neden olmuş, protestolar başlamıştı. Tahran Emniyet Müdürlüğü, Amini’nin uygun olmayan başörtüsü nedeniyle gözaltına alındığını ve ardından karakolda hiçbir fiziki temas olmadan baygınlık geçirdiğini belirtmişti. İran devlet televizyonu, ülke genelindeki protestolarda aralarında polis memurları ve Devrim Muhafızlarına bağlı milislerin de bulunduğu en az 41 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

 

Melek Mosso'nun ardından Hande Yener de İranlı kadınlara destek için sahnede saçını kesti ile ilgili etiketler Hande Yener Mahsa Amini
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.