Melek Mosso, Kültür Bakanlığı'nın himayesindeki festivali fırsata çevirdi

Isparta Gül Festivali'nde sahneye çıkarılmayan Melek Mosso, Kültür Bakanlığı'nın himayesindeki festivali fırsata çevirdi. Yaşam tarzı ve kıyafetleri nedeniyle baskı altında olduğunu söyleyen şarkıcı Melek Mosso, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nde sahne aldı. Konserinde tüm kadınlara seslenen Melek Mosso sahnede 'özgürlük' mesajı verdi. Mosso'nun şarkı arasında yaptığı 'özgürlük' açıklaması karşısında ''Özgürlüğün sınırı neresi? Bebek sahili mi?'' şeklinde tepkiler gecikmedi.

Isparta'da düzenlenen Uluslararası Gül Festivali'nde vereceği konseri iptal edilen Melek Mosso politikacılığa soyundu. Hükümetin düzenlediği festivalde sahne alan Melek Mosso şarkı arasında 'özgürlük mesajı vererek hükümete ağır sözler söyledi.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nde konser veren Melek Mosso şu ifadeleri kullandı:

''Bir gün özgürce giyinebildiğimiz, özgürce konuşabildiğimiz, saçımızın şekliyle vücudumuzun rengiyle, kahkahamızla, üslubumuzla, kurduğumuz cümlelerle, bizle, varlığımızla, hayatta bütün olacağımız günlerin hayalini kuruyorum. Kadın erkek ayırmadan 'Bu hayali istemekten onun için şarkı söylemekten konuşmaktan asla ve asla vazgeçmiyorum. Her şeyin çekirdekte başladığına inanıyorum burada kadın erkek değil insan olarak konuşuyorum. Lütfen babam, abim, kardeşim, amcam, dayım, sevgilim, kuzenim, kankam diye ayırt etmeyin. Bir el bir ses yükseliyorsa, kadınıyla erkeğiyle onun önünde durun. Ve bizimle birlikte yeri geldiğinde yürüyün dostlar. Biz kızlar zaten bu dünyada hakkımızı sürekli savunmak zorunda bırakıldık. Maalesef bütün dünyada böyle. Arkamızda durmanıza hiç gerek yok. Biz taş gibi yürüyoruz yanımızda durun yeter.''

Melek Mosso, 'özgürlük' mesajlarını Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Kültür Bakanlığı'nın düzenlediği bir etkinlikte kendisini dinlemeye gelen 15 bin kişinin önünde özgürce verdi. Sahnede kıyafetle başlattığı özgürlük mesajlarını kadın haklarına bağlayan ama İstanbul Sözleşmesi'nden bahsetmeyi unutan Melek Mosso, 'özgürlük sınırının neresi' sorusuyla karşı karşıya kaldı.

Melek Mosso, Kültür Bakanlığı'nın himayesindeki festivali fırsata çevirdi

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'un Bebek semti sahili, Melek Mosso'nun bahsettiği türden bir 'sınırsız özgürlük' tablosuna şahit olmuş, ahlaki kuralları tam anlamıyla sıfırlayan bir 'kadın' ve bir 'erkek', insanların tepkisini toplayan 'cinsiyetçi' davranışlar sergilemişti.

 

 

Melek Mosso, Kültür Bakanlığı'nın himayesindeki festivali fırsata çevirdi ile ilgili etiketler Melek Mosso Konser beyoğlu kültür yolu festivali
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.