Melania Trump'tan Beyaz Saray'a veda mesajı

ABD'de yeni Başkan Joe Biden'ın 20 Ocak'ta göreci Donald Trump'tan devralmasına yönelik hazırlıklar sürerken, First Lady Melania Trump, Beyaz Saray'a veda etti. Beyaz Saray'ın internet sitesinden yayınlanan yazıda Melania Trump, bu güne kadar yaptığı çalışmaları aktararak emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

ABD'de zorlu geçen başkanlık seçimlerinin ardından Donald Trump, koltuğunu Joe Biden'a kaptırdı.

Joe Biden'ın görevi devralacağı 20 Ocak'a artık sadece 2 gün kaldı. Beyaz Saray'dan ayrılmaya hazırlanan Firs Lady Melania Trump ise gitmeden önce bir veda mektubu kaleme aldı. 

Mektup, Beyaz Saray'ın resmi internet sitesinde yayınlandı.  

"Son dört yıldır ailem, 'Halkın Evi'ni evimiz olarak adlandırabilme onuruna sahip oldu." diyerek sözlerine başlayan Melania Trump, "Bu kişisel yolculukta, hizmet verdikleri eve bağlılığı yönetimleri aşan ve ulusal hayatımızın sembolik merkez üssü olarak kalan bir yapının yaşayan mirası olarak hizmet veren bir ekip tarafından karşılandık ve desteklendik." ifadesini kullandı.

 First Lady olarak ve bu ulusal hazinenin geçici koruyucusu olarak, seleflerinin örneğinden ilham aldığını belirten First Lady, "Beyaz Saray'a saygıları ve tarihe olan sevgileri, hem hizmet ettikleri hem de yaşadıkları binanın uzun vadeli korunmasını sağladı. Benzer şekilde, son dört yıldır denetlediğim projeler, sadece evin mirasını korumakla kalmayıp, aynı zamanda güzelliği ve ciddiyetini gelecek nesiller için deneyimini de geliştireceğine inandığım projelerdir." dedi.

"Tutkusu sadece kozmetik değişikliklerin üzerine çıkan özel danışmanlardan oluşan bir ekip aracılığıyla, evin yapısal restorasyona ve korumaya büyük ihtiyaç duyan alanlarına dikkatimi çekti." değerlendirmesinde bulunan Melenia Trump, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2018 yılında Kraliçe Banyosunun 1950'lerden beri ilk tam tadilatını tamamladık. Birinci Aile, konuk ileri gelenler ve Beyaz Saray çalışanları tarafından kullanılan “Başkanın Asansörü” nü güncelleme ve restorasyon hedefimiz aynı yıl gerçekleştirildi. 2019'da, bu tarihi mekanın gerçek ihtişamını hayata geçiren Doğu Odası katının birkaç ay süren restorasyonuna başladık. Bu, Devlet Girişinde ve Koridorun mermer zeminlerinde yapılan çalışmalarla birlikte yapıldı. Bunlar, Beyaz Saray'a gelen tüm ziyaretçileri karşılayan ilk alanlar ve bunların yeniden derz dolgu, restorasyon ve sonra yeniden cilalama gibi özenli çalışmalarının etkisi derin oldu."

Yaptığı hizmetleri anlatmayı sürdüren Melania Trump, mektubuna şu şekilde devam etti:

"Bowling Salonu da 2019'da tam bir tadilattan geçti ve umarım onu ​​kullanan herkesin keyif aldığı bir alan olur. İdarenin belki de en iddialı projesi olan Aile Yemek Odası'ndaki paha biçilmez Zuber duvar kağıdının restorasyonu ve konservasyonu tamamlanacak ve umarım güzelliğini gören herkes tarafından beğenilecektir. Beyaz Saray küratöryel ekibinin tavsiyeleri ve girdileri, bu tür çabaların başarısı için kritik öneme sahipti ve ofislerini yenilemek ve mümkün kılmak için gerekli arşiv ve küratöryel altyapıya sahip olmalarını sağlamak için onlarla doğrudan çalışabilmem büyük bir gururdu koleksiyon üzerindeki paha biçilmez çalışmalarının devamı.

Baştan sona hedefimiz, Beyaz Saray'ın genel mimari geleneğinin sürekliliği ile günümüzün ihtiyaçlarını dengelemek olmuştur. Bu amaç, bilgi ve coşkusu ile yapının uzun geçmişini koruyan geleneksel yöntemlerin uygulanmasıyla çalışmanın tamamlanmasını sağlayan Amerikalı zanaatkar grubu olmadan gerçekleştirilemezdi.

2020 yılı boyunca ülkemizde Covid-19 salgını nedeniyle yıkıcı ve beklenmedik can kayıpları yaşanmıştır. Bu ülkede pek çok kişi tarafından hissedilen pandeminin ekonomik etkisi, ortak Amerikan yaşamı deneyimimizi derinden şekillendirdi. Sonuç olarak, Beyaz Saray'da uzun süredir planlanan iki projeyi daha geniş bir ulusal zemine karşı büyük bir duyarlılıkla açıkladım. Kasım 2020'de, Isamu Noguchi'nin yeni restore edilen Gül Bahçesi'ndeki "Zemin Çerçevesi" kurulumunu kamuya açık bir şekilde işaretledik. Gül Bahçesi, önceki birçok First Lady'nin tarihini kutluyor ve Beyaz Saray koleksiyonuna girmek için bir Asyalı-Amerikalı sanatçı tarafından tamamlanan ilk çalışmayı tasarımına tanıtmak benim için bir ayrıcalıktı. Nogochi’nin heykelinin sadeliği ve güzelliği, ortaya çıktığı anda özellikle alakalı olan kalıcı bir güç mesajı veriyor.

Kısa bir süre sonra, Aralık 2020'de Çocuk Bahçesi'nin tadilatının ve yeni Beyaz Saray Tenis kortunun yapımının tamamlandığını duyurma büyük bir ayrıcalığına sahip oldum. Bu proje planlaması 2018'de başladı ve Güzel Sanatlar Komisyonu ve Ulusal Sermaye Planlama Komisyonu tarafından Haziran 2019'da onaylandı. Tennis Pavilion, Trust for the National Mall ve National Park Service ile ortaklaşa inşa edildi ve tamamen özel olarak finanse edildi. bağış. Yerel kaynaklı malzemelere güvenen Amerikalı tasarımcılar, inşaatçılar ve zanaatkârlardan oluşan ekip, Ulus için kalıcı mirasının bir parçası olacağını bildiğim bu tarihi eve anıtsal bir katkı yarattı. Başarıları, Covid-19 salgını nedeniyle karşılaştıkları birçok zorluğa rağmen elde edildiği için daha da dikkate değer hale getirildi.

Bu bölüm sona ererken, First Lady olarak rolümün onsuz mümkün olamayacağı birçok kişi ve departmanı kabul etmek önemlidir. Hem Küratör Beyaz Saray Ofisi hem de Beyaz Saray Tarih Derneği, bu projelerin koruma, koruma ve akademik üstünlük standartlarını karşılamasını sağlamak için yorulmadan çalıştı."

Melania Trump'tan Beyaz Saray'a veda mesajı ile ilgili etiketler Melania Trump ABD Mektup Beyaz Saray
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.