Meksika'yı sel vurdu! Şehirde bataklıklar oluştu, 310 ev hasar gördü

Meksika’nın Zapopan kentinde şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve su baskınları oluştu. Selde mahsur kalan 61 kişi teknelerle kurtarıldı, şehrin 3 yerinde bataklık oluştıu, 310 ev hasar gördü.

Meksika’nın Jalisco eyaletine bağlı Zapopan şehrinde dün gece etkili olan şiddetli yağış ve dolu nedeniyle sel ve su baskınları meydana geldi. Selde şehirdeki 310 ev hasar görürken, 12 araç yolda kaldı. Selde mahsur kalan 61 kişi ekipler tarafından tekneler ile kurtarıldı.

Şiddetli yağış sonucu şehrin üç yerinde bataklık oluşurken, iki yerde ise göçükler meydana geldi. Lomas de la Primavera ve Miramar mahallelerinde El Seco Deresi'nin taşması sebebiyle yüzlerce çiftlik evinin de zarar gördüğü bildirildi.

Jalisco hükümeti, hasar tespiti üzerinde çalışmaya devam edildiğini aktarırken, ekiplerin evlerde oluşan hasarı belirlemek ve gerekli desteği vermek için selden etkilenen aileleri ziyaret ettiğini bildirdi.

Sel mağdurlarına yardım etmek için araçlar, iş makineleri ve helikopter ile 593 kamu çalışanı görev yaptı. Gece saatlerinde başlayan kurtarma ve temizlik çalışmaları devam ediyor.

Meksika'yı sel vurdu! Şehirde bataklıklar oluştu, 310 ev hasar gördü ile ilgili etiketler Meksika Sel (Doğa olayı) su baskını göçük bataklık

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.