Meksikalı hackerlar, Viyana Etnografya Müzesi'ni hackledi!

Meksikalı iki eylemci, Aztek hükümdarı Montezuma’nın tacını Meksika’ya iade etmek istemeyen Viyana Etnografya Müzesinin sesli rehberlerini hackledi.

Aztek hükümdarı Moctezuma’nın tacının Meksika’ya iade edilmesi tartışmaları sürerken, Viyana Etnografya Müzesi yolda tahrip olabileceğini gerekçe göstererek eseri önümüzdeki 10 yıl içerisinde iade etmelerinin mümkün olmadığını açıklamıştı.

Meksikalı Sebastian Arrechedera ve Yosu Arangüena adlı eylemciler, bu açıklamanın ardından turist kılığında müzeye gelerek, ziyaretçilere eserleri tanıtmak üzere sunulan sesli rehberlerin kayıtlarını değiştirdi. Ses kayıtlarında değişiklik yapmanın sandıklarından daha kolay olduğunu belirten eylemciler, müzeye turist kılığında girip sesli rehber aldıktan sonra tuvalete giderek onları kendi ses kayıtlarının bulunduğu rehberler ile değiştirdiklerini belirtti.

Müzenin yeni sesli rehberlerindeki kayıtta, Moctezuma’nın tacının Meksika’ya iade edilmesi için 40 yıldır mücadele eden başka bir eylemci olan Xoconoschtletl Gomora’nın sesiyle, tacın sıradan bir başlık olmadığı, bir kraliyet tacı olarak manevi değerinin büyük olduğu, Meksika halkının Avrupalılar tarafından yağmalanmış mirasının bir parçası olduğundan ait olduğu yere geri gönderilmesi gerektiği anlatıldı.

Eylemciler, verdikleri bir röportajda sesli rehberlerdeki değişikliğin müze yetkilileri tarafından henüz fark edilmediğini ve hala düzenledikleri şekilde hizmet verdiğini ifade etti.

Meksikalı hackerlar, Viyana Etnografya Müzesi'ni hackledi! ile ilgili etiketler Meksika aztek hükümdar tac hacker
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.