Meksika'da petrol platformu alev alev yandı! 5 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi kayıp

Güney Meksika Körfezi'nin Campeche Koyu'nda yer alan Ku-Maloob-Zaap petrol sahasındaki E-Ku-A2 platformunda yangın çıkmıştı. Yangında 5 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin yaralandığı ve 2 kişinin de kayıp olduğu açıklandı.

Güney Meksika Körfezi'nin Campeche Koyu'nda yer alan Ku-Maloob-Zaap petrol sahasında Meksika devletine ait petrol ve gaz firması Meksika Petrollerine (Pemex) ait E-Ku-A2 platformunda dün bilinmeyen bir nedenle yangın çıkmıştı.

Meksika'da petrol platformu alev alev yandı! 5 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi kayıp

Pemex CEO’su Octavio Romero Oropeza yaptığı açıklamada, Pemex'e ait açık deniz platformunda çıkan yangında 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin yaralandığını ve 2 kişinin de kayıp olduğunu belirtti. Oropeza, yaralıların sağlık durumunun ağır olduğunu ifade ederken, "5 ölüm doğrulandı. 6 kişi yaralandı ve 2 kişinin kayıp olduğu bildirildi" dedi.

Söz konusu platformda günde yaklaşık 640 bin varil petrol üretilirken, sahanın rezerv büyüklüğünün ise 4,9 milyar varil olduğu tahmin ediliyor.

Meksika'da petrol platformu alev alev yandı! 5 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi kayıp ile ilgili etiketler Meksika Yangın petrol platformu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.