Meksika'da katliam gibi kaza! Çok sayıda can kaybı ve yaralı var

Meksika'da düzensiz göçmenleri taşıyan bir kamyon devrildi. Otoyolun kenarındaki istinat duvarına çarparak devrilen kamyonda ilk belirlemelere göre 49 kişi hayatını kaybederken 40 kişi yaralandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Meksika'nın güneyinde, düzensiz göçmenleri taşıyan bir kamyonun otoyolda devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 49 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı.

Eyalet savcılığından yapılan açıklamada, ülkenin Chiapas eyaletinde, düzensiz göçmenleri kaçak şekilde taşıdığı belirtilen bir kamyonun otoyolun kenarındaki istinat duvarına çaparak devrildiği kaydedildi.

Meksika'da katliam gibi kaza! Çok sayıda can kaybı ve yaralı var

Yetkililer TIR'ın devrilip, takla attığını ve hemen ardından Chiapas eyaletinin başkenti Tuxtla Gutiérrez'e giden ana yoldaki bir yaya köprüsüne çarptığı bildirildi.

Kazada, 49 kişi yaşamını yitirdi, 3'ü ağır, 40 kişi yaralandı. Savcılık, kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu

Yetkililer kurbanların hangi ülke vatandaşları olduğunu açıklamazken yerel basın göçmenlerin Honduras ve Guatemala'dan ABD'ye gitmeye çalışan göçmenler olduğunu yazdı.

Guatamala'ya komşu olan Chiapas, belgesiz göçmenler için önemli bir geçiş noktası olarak biliniyor.

Meksika'da katliam gibi kaza! Çok sayıda can kaybı ve yaralı var - Resim : 2

Orta Amerika'daki yoksulluk ve şiddetten kaçan yüz binlerce göçmen her yıl Meksika üzerinden ABD'ye ulaşmaya çalışıyor. ABD-Meksika sınırı, Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) verilerine göre dünyanın en ölümcül tek geçiş noktası.

IOM tarafından yayınlanan rapora göre, sadece bu yıl, en az 650 kişi sınırı geçmeye çalışırken hayatını kaybetti.

Meksika'da katliam gibi kaza! Çok sayıda can kaybı ve yaralı var ile ilgili etiketler Meksika kaza kamyon düzensiz göçmen
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.