Meksika Heykel Müzesi: Su altında 450 insan...

Dünyanın en ilginç müzelerinden biri olan Meksika Sualtı Heykel Müzesi, her yıl 1 milyon turist tarafından ziyaret ediliyor. Ziyaretçileri spora teşvik etmek için dalış imkanı sağlayan müze, büyük rağbet görüyor.

450 ADET İNSAN FİGÜRÜ

Sergi kapsamında 450 adet orijinal boyutlarda insan figürü bulunuyor. Adeta taşlaşmış insanların kenti olan Meksika Sualtı Heykel Müzesi'ndeki insanlar İngiliz fotoğraf sanatçısı ve heykeltıraş Jason deCaires Taylor'ın imzasını taşıyor. Salon Manchones ve Salon Nizuc adlı iki galeride toplanan eserler dalgıçlar tarafından ziyaret edilebiliyor.

Meksika Heykel Müzesi: Su altında 450 insan...

GERÇEK BOYUTLARDA İNSAN FİGÜRLERİ

Jason deCaires Taylor her bir heykeli denizin altına indirerek tek tek yerleştiriyor. Titiz bir çalışmanın ve olağanüstü dikkat gerektiren özenin sergilendiği müzedeki her eser, eşsiz olma özelliği taşıyor. Müzeye özel yapılan heykellerin bir benzeri daha bulunmuyor.

Meksika Heykel Müzesi: Su altında 450 insan... - Resim : 2

HEYKELLER RESİF GÖREVİ GÖRÜYOR

Yalnız birer sanat eseri olmayan, doğaya uyumlu maddelerden üretilerek deniz canlıları için doğal resif görevi gören heykel müzesi, 420 metrekarelik bir alana yayılıyor. Toplam ağırlıkları 200 tonu aşan eserler, çorak bir deniz arazisini boydan boya kaplıyor. PH değerleri nötralize edilerek su altına uygun hale getirilen çimentodan imal edilen heykeller arasında mercanlar ve deniz canlıları görebilmek mümkün oluyor. Adeta sürprizlerle dolu bir dalış macerası sunan Meksika Su Altı Heykel Müzesi, her ziyaretinizde yaşam alanı olması ile size yeni manzaralar sunmayı vadediyor.

Meksika Heykel Müzesi: Su altında 450 insan... - Resim : 3

HER YIL 1 MİLYON TURİST

Her yıl 1 milyona yakın turistin uğrak yeri olan park ve müze, bölgenin gelişmesine de bir hayli katkı sağlıyor. Doğal resiflere olan yüksek rağbeti ve beklenen tahribatı biraz olsun azaltmak için bilinçli olarak projelendirilen müze, sivil toplum örgütlerinden de büyük destek görüyor. Her yaştan profesyonel ve amatör dalgıcın ilgisine nail olan alan, turlarla gezilebiliyor. Şnorkellilerin gezebilmesi için sığ bir galeri de bulunduran Meksika Su Altı Heykel Müzesi, sanat meraklılarını spora davet ediyor. Deniz canlılarının beslenmesi, saklanması ve yaşamı için uygun alanlar oluşturan müze, insanların dalış ile sağlıklı olmasına da katkı sunuyor.

Meksika Heykel Müzesi: Su altında 450 insan... - Resim : 4

DENİZ CANLILARINA YUVA OLUYOR

Deniz canlılarının beslenmesi, saklanması ve yaşamı için uygun alanlar oluşturan müzedeki eşyalar hayvanlara yuva görevi de görmüş oluyor.

Meksika Heykel Müzesi: Su altında 450 insan... - Resim : 5

DALIŞ DA YAPILIYOR

Dalış esnasında sanatseverler hızla kalori yakarken aynı zamanda benzersiz bir görsel şölene de tanık oluyor. Mercanların üremesi için özel olarak dizilen heykeller, doğanın kendini yeniden biçimlendirmesine de katkı sunuyor. Heykelleri evi edinmiş onlarca yengeç, yüzlerce balık ve birçok deniz canlısı dalışta ziyaretçileri selamlıyor. Günümüzde yosunla kaplanmaya başlayan heykeller, yeryüzündeki diğer heykellerin aksine her an doğa tarafından şekillendirilmeye devam ediyor.

Meksika Heykel Müzesi: Su altında 450 insan... - Resim : 6

 

Meksika Heykel Müzesi: Su altında 450 insan... ile ilgili etiketler Müze Meksika Turist su altı görüntüsü 1 milyon
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.