Mekruh nedir? Sigara, tavla, kağıt mekruh mudur?

Mekruh nedir? Mübarek Ramazan geldi ve müslümanlar hayatlarına çekidüzen vermek için araştırmalara başladı. Oruç tutup vakitlerini ibadetle geçiren vatandaşlar mekruh olan şeyleri merak ediyor. Bunun öncesine mekruh nedir, kaç türlü mekruh vardır sorularına yanıt arayanlar haberimizde mekruh nedir, kaç türlü mekruh vardır, sigara, kağıt, tavla mekruh mudur sorularına yanıt bulabilirler. Detaylar haberimizde...

Mekruh nedir?  Ramazan'ın gelmesiyle birlikte vatandaşlar mekruh nedir sorgualamaya başladı. Oruçlarını tutup ibadetleri yerine getiren vatandaşlar mekruh nedir sorusuna yanıt arıyor. Peki mekruh nedir, kaç türlü mekruh vardır, sigara, tavla mekruh mudur? İşte yanıtı...

MEKRUH NEDİR?


Sözcük anlamı olarak "hoş görülmeyen, beğenilmeyen şey" manasına gelen mekruh, Hanefilikte tahrimen mekruh ve tenzihen mekruh olmak üzere ikiye ayrılır.

TAHRİMEN MEKRUH


Tahrimen mekruh, dinde ayetlerin yorumlanması veya hadislere göre yapılmaması istenen şeydir. Yapılması helalden çok, harama yakındır. Ancak, açık ayet gibi kesin olmayan bir delile dayandığından veya delaletindeki bir kapalılıktan dolayı haram sınıfına alınmamıştır.

Bu sebeple amelî haram olarak da bilinir.

SİGARA, BAHİS, TAVLA, KAĞIT


Kesin olmamakla birlikte bu tür fiilleri işleyenlerin de ahirette cezaya uğrayabileceğine inanılır. Bunlara örnek olarak; sigara içmek, bahis olmasa bile tavla ve kâğıt oyunları gibi oyunlar oynamak, erkeğin altın takması ve ipek giymesi gösterilebilir.

Mekruh nedir

TENZİHEN MEKRUH


Tenzihen mekruh, şeriatın bağlayıcı ve kesin olmayan bir tarzda yapılmamasını istediği fiildir. Yapılmaması yapılmasından daha iyi olan davranışları tanımlar. Bu tür fiilleri işlemek ceza ve kınanmayı gerektirmez; ancak terk eden övülür.

Örneğin; toplu bir ibadete katılacak kimsenin soğan-sarımsak yemesi ve ikindi namazından sonra kerahat vaktine kadar nafile namaz kılmak bu tür mekruhlardandır.

Mekruh nedir? Sigara, tavla, kağıt mekruh mudur? ile ilgili etiketler Ramazan pidesi Ramazan oruç mekruh nedir mekruh çeşitleri sigara mekruh mudur
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.