Meis'te Alman gazetecilere gözaltı

Geçtiğimiz günlerde Anadolu Ajansı ekibinin casusluk suçlaması ile hedef gösterildiği Meis adasında bir skandal daha yaşandı. Alman Deutsche Welle (DW) televizyonuna çalışan iki gazeteci adada "casusluk" şüphesiyle gözaltına alındı.

Yunan "Enikos" adlı internet sitesinin haberine göre, DW'ye çalıştıkları öğrenilen bir muhabir ve bir kameraman, limandaki donanma gemisini görüntüledikleri gerekçesiyle gemi mürettebatı tarafından Sahil Güvenlik yetkililerine ihbar edildi.

Bunun üzerine emniyet güçlerinin gazetecilerden çektikleri görüntüleri teslim etmelerini istediği ancak gazetecilerin bu talebi reddettiği belirtildi.

Yunan İstihbarat Servisi (EYT) görevlilerinin de hazır bulunduğu liman müdürlüğünde, Yunan makamları tarafından söz konusu görüntülere el konulduğu ifade edildi.

"Casusluk" şüphesiyle gözaltına alındığı kaydedilen gazeteciler, bölgede haber çalışması yapmak için izin almaları gerektiği yönünde yapılan uyarının ardından serbest bırakıldı.

AA EKİBİ HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde haber çalışması için Meis'e giden Anadolu Ajansı ekibi ırkçı bir internet sitesi tarafından yine casusluk suçlaması ile hedef gösterilmişti.

Meis'te Alman gazetecilere gözaltı ile ilgili etiketler Yunanistan gazeteci Gözaltı Meis Adası
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.