Mehmetçik yangında mahsur kalan köpek ve yavrularını böyle kurtardı

Muğla'da çıkan yangınlarda evini terk etmek zorunda kalan bir ailenin bağlı olan köpeği ve yavruları bölgede görevli askerlerin operasyonu ile kurtarıldı. Taşların arasında sıkışan köpek ve yavruları kurtaran askerler aç kalan köpeğe kumanyasını verdi. Cep telefonuyla kaydedilen o anlar izleyenleri duygulandırdı.

Muğla ve Aydın’da günlerdir devam eden orman yangınları, sadece ormanları değil insanları ve masum hayvanları da olumsuz etkiledi. Yatağan ilçesine bağlı bir kırsal köyde görev yapan jandarma ekipleri, bir evin kenarındaki taş duvarın içinde yavru köpek inlemesi duyunca hemen seferber oldu.

ASKERDEN DUYGULANDIRAN HAREKET

Bölgeye gelen askerler, önce duvarı dikkatli bir şekilde yıkıp taşların arasındaki yavru köpeği kurtardı. Ardından bağlı olduğu için yangından kaçamayan anne köpeği ve yavrularını sahip çıktı. Günlerdir aç olan anne köpeği kumanyaları ile doyuran asker, köpeğin yavrularını emzirmesine de yardımcı oldu. Yangından şans eseri kurtulan anne köpek askerin kumanyalarını bir çırpıda bitirmesi, köpeğin uzun süredir aç ve susuz olduğunu gösterdi.

Mehmetçik yangında mahsur kalan köpek ve yavrularını böyle kurtardı

Başarılı bir operasyona kurtarılan anne köpek ve yavruları Türk askerinin dikkati ve duyarlılığı sayesinde kurtarılmış oldu.

Mehmetçik yangında mahsur kalan köpek ve yavrularını böyle kurtardı ile ilgili etiketler Muğla yangın Orman Yangını Yatağan köpek Mehmetçik

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.