Mehmetçik Kut'ül Amare bu akşam neden yok?

TRT 1’in tarihi dönem dizilerinden Mehmetçik Kutül Amare herkes tarafından büyük hayranlıkla takip ediliyor.Ekranlara hızlı bir giriş yapan dizi kısa süre içerisinde izleyici tarafından hayranlıkla izleniyor. Fragmanı yayınlanmayınca ve 22 Mart TRT yayın akışında olmayınca izleyiciler merak etti. Reyting yarışında da adından zirvenin sahipleri arasında bulunan dizinin neden yayınlanmadığı araştırılıyor. Mehmetçik Kut'ül Amare neden bu akşam neden yok? 9.bölüm ne zaman? Detaylar haberimizde...

Perşembe akşamları yayınlanan Mehmetçik Kut’ül Amare'nin başrollerinde Kaan Taşaner,Gamze Özçelik, İsmail Ege Şaşmaz,İlker Aksum, ve Özgü Kaya paylaşıyor.Herkes tarafından büyük bir ilgi ile izleniyor.22 Mart TRT yayın akışında olmayınca izleyiciler merakla neden olmadığını araştırmaya başladılar. Fenomen dizinin yeni bölümü ne zaman olacağı merak ediliyor. Peki Mehmetçik Kut'ül Amare neden bu akşam yok? 9.bölüm ne zaman? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

cats_10

SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

Cox, esirlerin durumunu haber yapmak için gelen Elizabeth’e bir oyun oynamıştır. Birkaç esiri bu oyunun içine dahil eden Cox’un hesaba katmadığı ise İstanbul’lu Mehmet’in esirler arasında bulunmasıdır.

İstanbul’lu Mehmet’i karşısında gören Elizabeth şaşırmış ve ondan esir kampı hakkında bilgi istemiştir. Ancak Üsküplü Mehmet kimsenin beklemediği cevaplar vererek Yüzbaşı Robert ve Cox dahil herkesi şaşırtmıştır. Peki, Üsküplü Mehmet bunu neden yapmıştır? Asıl planı nedir?

"Zeynep pes etmiyor”

Mehmet’ten ümidini kesmeyen ve onu kurtarabilmek her yolu deneyen Zeynep, Cox’un planı dahilinde gönderdiği Musap’ın sözlerinden etkilenmiş, Kumandan Askeri Bey’i takasa ikna etmesi için Hüsrev Bey’le konuşmuştur. Hüsrev Bey’in çabalarına rağmen takas konusu kapanmış Zeynep bir kez daha hayal kırıklığına uğramıştır. Acı içinde bir yol bulmaya çalışan Zeynep, fırına gelen askerler yüzünden bir kez daha şaşkınlığa uğrar. Peki, Osmancık taburu askerleri fırına baskın yaparak ne bulmayı ummaktadır?

“Cox savaşın seyrini değiştirebilecek mi?”

Takas konusunda başarısız olan Cox, Victoria’yı kurtarmak için yeni bir plan yapmalıdır. Bu plan ne olacaktır? Savaşın seyrini değiştirecek hamleler hazırlayan Cox, Şerif Neccar’dan ne isteyecektir?

“Üsküplü Mehmet Hürriyet’e çok yakın”

Üsküplü Mehmet Süleyman Askeri’nin gönderdiği notta yazan şifreyi çözünce kampın içinde Teşkila-ı Mahsusa’nın bir casusu olduğu gerçeği ortaya çıkmıştır. Üsküplü Mehmet, Hintli Hekimden aldığı şifreli mesajları çözmeye çalışırken, bir anda yemeğinin içinde bir jilet bulur. Peki, bulduğu jilet Hürriyete açılan kapının anahtarı olabilecek midir?

mehmetcik_kutul_amare_dizisi_oyunculari_kimlerdir_trt_1_1516102609_7929

DİZİNİN KONUSU

Mehmetçik Kûtulamâre dizisi, Birinci Cihan Harbi’ne hazırlanan Osmanlı devletinde, tek hayalleri devletin yeniden dirilişi ve kurtuluşu olan, gönlünde vatan sevdasından başka bir şey bulunmayan Mehmet ve arkadaşlarının destansı hikâyesini konu alıyor. Darülfünun talebesi olan Mehmet, vatanı için her türlü fedakarlığı ve çabayı göstermekten geri durmaz. Bu amaçla başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu ve en kabiliyetli askerlerin seçildiği Osmancık Taburu’na katılıp cepheye gitmek için büyük bir mücadele gösterir.

İhtişamlı bir devletin varislerine bıraktığı son destan olan Kûtulamâre Zaferi’ni konu alan dizi, Mehmet karakterini merkezine alarak her anı heyecan, aksiyon ve derin duygularla yoğrulmuş hikâyesiyle seyirciyle buluşacaktır. Bunun yanında Mehmet’in, vatan için canını ortaya koyarken karşısına çıkacak Zeynep ile yaşayacakları sevda ise, çöle yazılan bir aşk destanı olacaktır.

Mehmet, başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu Osmancık Taburu’yla birlikte Arap coğrafyasında büyük bir mücadele gösterecektir. Bölgede yaptıklarıyla Osmancık Taburu içinde büyük bir kahraman haline gelecektir. Mehmet kahramanlıkları İngilizlerin oyunlarını bozacak ve Kûtulamâre destanının mimarı olacaktır.

Osmanlı Devleti’nin, İngilizleri Kûtulamâre’de kuşatıp teslim almasında canını ortaya koyacak olan Mehmet ile birlikte Osmancık Taburu’nun diğer kahraman askerleri de yakından tanıtılacaktır. Aynı zamanda Osmanlı Devleti askerleriyle, İngiliz askerleri arasında çöllerde, dağ başlarında, nehirlerde yaşanan amansız mücadele tarihi kaynaklara dayanılarak anlatılacaktır.


6.BÖLÜM ÖZETİ

Yaralı halde mektupları kurtarmayı başaran ancak çölde bitap düşen Mehmet, rüyalarına giren Zeynep’i karşısında görünce şok olmuştur. Yaraları Efsa Nine’nin merhemiyle iyi olan ve Zeynep ile ilk andan itibaren güçlü bir bağ kuran Mehmet ona duygularını söyleyebilecek midir? Süleyman Askeri, uzun zamandır izlediği Mehmet’in karşısına Teşkilat-ı Mahsusa’ya çalışan Zeynep ve ninesinin çadırında çıkmıştır. Askeri, Mehmet’e önemli bir vazife vermeden önce yemin ettirerek teşkilata dâhil eder. Bir anda bütün hayallerine kavuşan Mehmet için zorlu süreç şimdi başlamıştır. Bağdat’ta ki tüm hainleri ortaya çıkaran ve Casım’ın canını alan Askeri, Cox’u elinden kaçırmıştır. Ancak artık daha önemli bir vazifesi vardır. Enver Paşa’dan gelen telgrafla Rota Mevkii’ne doğru yola çıkacak ve İngiliz ordusunun Bağdat’a ilerleyişine bir son verecektir. Peki, kendi ordusundan üç kat daha büyük bir orduyu durdurabilecek midir? Askeri’nin elinden yaralı olarak kurtulan Cox, İngiliz karargâhına gelerek General Barrett ile buluşmuştur. Ona getirdiği önemli bilgileri dikkate almayan ve Cox’u küçümseyen General Barrett, ordusunun üstünlüğüne inanmaktadır. Cox ise General’in büyük bir hata yaptığının farkındadır. Peki, bu hata savaşın seyrini değiştirecek midir? Mehmet, Zeynep, Said ve Efsa yeni vazifelerini almak için Kûtulamâre’ye gelir. Onlara yeni vazifelerini bir fırıncı verecektir. Mehmet ve Said kendilerini bekleyen büyük sürprizden habersiz fırına gelirler. Burada Hüsrev ile karşılaşan iki kardeş büyük mutluluk duyarlar. Bu durum Hüsrev için de sürpriz olmuştur. Peki, Mehmet ve Zeynep’i bekleyen yeni vazife nedir? Beklenen büyük karşılaşma gerçekleşmiş, iki ordu Rota’da karşı karşıya gelmiştir. Sayıca üstün olan İngiliz ordusu bu savaştan galip gelerek Bağdat’a ilerleyişini hızlandırmak istemektedir. Savaşın sonunda esir düşen Mehmet, yeni vazifesini gerçekleştirebilecek midir? Savaştan yaralı olarak kurtulan Askeri, kimin şehadeti ile yüzleşmek zorunda kalacaktır? Savaş, daha yeni başlamıştır…

Mehmetçik Kut'ül Amare bu akşam neden yok? ile ilgili etiketler YÖK mehmetçik kutül amare neden bu akşam
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.