Mehmetçik enkazda bulup temizledi! Bingül Teyze eşinden yadigar Kuran-ı Kerim'e kavuştu

Kastamonu'daki sel felaketinde onlarca ev yıkıldı, yüze yakın bina ağır hasar gördü. Afette evi yıkılanlardan Bingül Teyze'nin evinin enkazında Kuran-ı Kerim bulan Jandarma erleri, temizleyip teslim etti. O anların görüntülerini Jandarma Genel Müdürlüğü sosyal medyada paylaştı.

Kastamonu'daki sel felaketinde eviyle birlikte anıları da giden Bingül Teyze, Jandarma erlerinin jestiyle duygu dolu anlar yaşadı. Mehmetçik, evin enkazında buldukları Kuran-ı Kerim'i temizleyip Bingül Teyzeye teslim etti. Eşinin hediyesi olan 35 yıllık Kuran-ı Kerim'i alan Bingül Teyze gözyaşlarını tutamadı.

Bingül Teyze, "Allah razı olsun. Bulamadık diye çok üzüldüydüm" derken, erler "Ağlama teyzem ağlama bulduk bak" diyerek onu teselli etti.

O anların görüntüleri Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Twitter'dan paylaşıldı. Video ile birlikte, "Kastamonu’da meydana gelen sel felaketinde, personelimiz tarafından bulunan ve eşinin hediyesi olan 35 yıllık Kuran-ı Kerim Bingül Teyzemize teslim edilmiştir. Allah razı olsun, şehitlerimizin ruhu şad olsun." mesajı paylaşıldı.

 

Öte yandan Kastamonu'da meydana gelen sel felaketinde 46 bina tamamen yıkıldı. Bozkurt ilçesinde 20 binanın acil yıkılmasına karar verilirken, 22 binanın ağır hasarlı, 540 binanın az hasarlı olduğu tespit edildi. Kentte selden etkilenen diğer ilçeler İnebolu'da 1, Küre'de 2, Abana'da 6 binanın acil yıkılması kararlaştırıldı.

Mehmetçik enkazda bulup temizledi! Bingül Teyze eşinden yadigar Kuran-ı Kerim'e kavuştu ile ilgili etiketler Kastamonu Kuran-ı Kerim Jandarma Bingül teyze

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.