Mehmet Y. Yılmaz kimdir? Mehmet Yılmaz Hürriyet'ten ayrıldı mı? Neden?

Yılların köşe yazarı Mehmet Y. Yılmaz, son kez okurları ile buluştu. Gazete binasının önündeki fotoğrafını paylaşan Mehmet Y. Yılmaz kimdir? Mehmet Yılmaz Hürriyet'ten ayrıldı mı? Neden? Konunun ayrıntılı bilgilerini haberimizden takip edebilirsiniz.

Doğan Medya Grubu’nun mart ayında Demirören Holding’e satılmasının ardından yazar kadrosunda değişime gidilirken, köşesini kaybedenlerden biri Mehmet Y. Yılmaz oldu. Mehmet Y. Yılmaz kimdir? Gazeteci Mehmet Y. Yılmaz Hürriyet'ten ayrıldı mı? Neden? Yılmaz ile ilgili bilgilere ve konunun gelişmelerine bu haberden ulaşabilirsiniz.

Mehmet Y. Yılmaz kimdir? Mehmet Yılmaz Hürriyet'ten ayrıldı mı? Neden?


MEHMET Y. YILMAZ HÜRRİYET'TEN AYRILDI MI?
Hürriyet'teki yazılarına son verilen Mehmet Y. Yılmaz, Hürriyet'in önünde son kez poz verdi.

Doğan Medya Grubu’nun mart ayında Demirören Holding’e satılmasının ardından yazar kadrosunda değişime gidilirken, köşesi kapatılanlardan biri de Mehmet Y. Yılmaz oldu. Halen grup bünyesinde bulunan Posta ile Fanatik’in yanı sıra kapatılan Radikal’in de kurucusu olan Mehmet Y. Yılmaz bugün Hürriyet'e veda etti.

Mehmet Y. Yılmaz kimdir? Mehmet Yılmaz Hürriyet'ten ayrıldı mı? Neden? - Resim : 2

MEHMET Y. YILMAZ KİMDİR?
Mehmet Yakup Yılmaz, 18 Şubat 1956, Malatya doğumlu Türk gazetecidir. Günümüzde Hürriyet gazetesinde köşe yazarı olarak çalışmaktadır.

Hayatı
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü mezunudur. Gazetecilik kariyerine 1975 yılında Ankara da, Yankı dergisi ile başlamıştır. Aralarında Tempo, Aktüel, Blue Jean gibi dergilerin de bulunduğu 30'a yakın yayının kurucu genel yayın müdürlüğünü yapmıştır. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Yardımcılığı görevindeyken Hürriyet bünyesinde Spor Gazetesi'ni yayımlamış ve genel yayın müdürlüğü görevini yürütmüştür. Meslek yaşamı boyunca Bir Numara Yayıncılık,Sabah ve Hürriyet dergi guruplarında görev almış olan Yılmaz, 1995 yılında Fanatik ve Posta gazetelerinin, 1996 yılında ise Radikal gazetesini kurarak yayın hayatına sokmuş ve bu gazetelerin genel yayın müdürlüğü görevini yürütmüştür.

2000 - 2005 yılları arasında Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Doğan Gazetecilik A.Ş. Murahhas Üyesi olarak görev yapmıştır. 2005 yılı Mayıs ayı itibarıyla atandığı Doğan Burda Dergi Yayıncılık İcra Kurulu Başkanlığı görevini halen sürdürmekte ve Hürriyet Gazetesi'nde köşe yazarı olarak çalışmaktadır. Yazarın "Kırmızıyı Seçtim, Aşk Mavinin Altındaydı" ve "Benden selam söyleyin bütün aşklarıma" isimli iki kitabı yayımlanmıştır. Ayrıca Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir.

Mehmet Y. Yılmaz kimdir? Mehmet Yılmaz Hürriyet'ten ayrıldı mı? Neden? - Resim : 3

HÜRRİYET
Hürriyet, Türkiye'de yayınlanan günlük gazete. 1 Mayıs 1948 tarihinde Sedat Simavi tarafından kurulmuş olup, günümüzde Demirören Holding bünyesinde bulunmaktadır. 7 Kasım 2016 tarihi itibarıyla, Türkiye genelinde en çok tiraja sahip olan gazetedir.

Tarihi
Gazete, 1948'de Sedat Simavi tarafından kurulmuş ve 1 Mayıs 1948'de "Ürdün ve Irak orduları Filistin'e girdi" manşetiyle ilk sayısını yayınlamıştır. Sedat Simavi'nin 1953'te ölmesinden sonra yönetimi ortaklaşa üstlenen oğulları Haldun Simavi ve Erol Simavi döneminde de, gazete aynı çizgiyi sürdürmüştür. Haldun Simavi'nin Web Ofset grubunu oluşturarak 1971'de ayrılmasından sonra gazete tümüyle Erol Simavi'nin yönetimine geçti. 1971 sonrasında sırasıyla İzmir, Ankara, Adana ve Erzurum'da bürolar açan Hürriyet 1973'te ofset baskı sistemine geçerek özellikle renkli fotoğraf kullanımıyla büyük avantaj sağladı.

7 Mart 1990'da, gazetenin Yönetim Kurulu üyesi, yazarı ve eski Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, arabasına binerken uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. 1 Mayıs 1988 tarihinde logosu değiştirilen Hürriyet, 1992 yılında Erol Aksoy, Dinç Bilgin ve Haldun Simavi'nin ortak girişimi haline geldi. 1994 yılında, yüzde 70 hissesi Doğan Yayın Holding tarafından satın alınan Hürriyet, Doğan Yayın Holding'e bağlı olarak yayım yapmıştır. 20 yıldır gazetenin Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Ertuğrul Özkök, 29 Aralık 2009 tarihi itibarıyla yerini Enis Berberoğlu'na bırakmıştır. 25 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan Hande Fırat imzalı "7 Eleştiriye 7 Yanıt - Karargâh Rahatsız" başlıklı manşet haberden kısa bir süre sonra, Sedat Ergin Genel Yayın Yönetmenliğinden ayrılarak yerine Fikret Bila atanmıştır.(1 Mart 2017).

2018 yılında Demirören Holding tarafından satın alınmıştır.

1997'den itibaren yayın yapan Hürriyet gazetesinin internet haber sitesi Türkiye genelinde Şubat 2011 istatistiklerine göre en çok ziyaret edilen siteler sıralamasında 7. ve dünya genelinde ise 474. sıradadır. Gazetenin internet sitesi hurriyet.com.tr, Haziran 2011'de 9,5 milyon ziyaretçisiyle Avrupa’da en çok ziyaret edilen dördüncü haber sitesi oldu.

Yazarlar
Doğan Hızlan
Ertuğrul Özkök
Mehmet Yakup Yılmaz
Taha Akyol
Sedat Ergin
Fatih Çekirge
Ahmet Hakan
Fikret Bila
Abdülkadir Selvi
Yalçın Bayer
Murat Yetkin
Gila Benmayor
Akif Beki
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Tuna Kiremitçi
Ayşe Arman
Ömür Gedik
Cengiz Semercioğlu
Kanat Atkaya
Melike Karakartal
Verda Özer
Gökhan Kimsesizcan
Uğur Meleke
Ali Ece
Hakan Ünsal
Kenan Başaran

Ekleri
İlk 1950 yılında Hürriyet ile birlikte ek olarak verilen Hürriyet Pazar karikatür formatındadır. Yıllar içerisinde içerik ve görsel olarak yenilenen Hürriyet Pazar Gazetesi; Hürriyet Pazar İlavesi, Pazar Extra, Pazar Kelebek, Kelebek Pazar gibi isimlerde yayınlanmıştır.

Hürriyet Pazar
Hürriyet gazetesi eki Hürriyet Pazar 1950 yılından bugüne kadar verilen ektir. 24 Nisan 2011 tarihinde ek formatından gazete formatına dönüştürülmüştür. "Türkiye'nin yeni Pazar tutkusu olacak" sloganıyla lanse edilen Hürriyet Pazar'ın içeriği genişletilmiştir. Yazarlar bünyesine Ahmet Hakan, Ayşe Arman ve Ertuğrul Özkök gibi yazarları ekleyen gazete 36 sayfa olarak basılmaktadır.

Hürriyet Kampüs
Hürriyet Kampüs gazete eki 2010 Mart tarihinden itibaren çeşitli üniversitelerin kampüslerinde bulunmaktadır. Bu gazeteyle genç nüfusa seslenen Hürriyet çeşitli festival ve yarışmalar da düzenlemektedir.

Hürriyet E-yaşam
Gazetenin her ayın ikinci ve son cuması çıkan teknoloji konulu ilavesi. 2002 yılı Kasım ayında yayın hayatına başlamıştır. Gazetenin Yayın Yönetmeni Yurtsan Atakan'dır. Yardımcı editörlüğünü sırasıyla Hüseyin Gönüllü, Erdal Kaplanseren, Levent Daşkıran ve Serbülent Aksayar yürütmüştür. Yazarları Siyami Kahyaoğlu, Yurtsan Atakan, Erkan Çelebi, Edip Emil Öymen, Halil Aksu, Batuhan Okur, Ersan Atakan, Levent Pekcan, Aslı Yurtseven ve Selim Demirpençe'dir. 2008'in kasım ayında ekin yayınına son verilmiştir.

Hürriyet Kitap Sanat
3 Şubat 2017 tarihinden itibaren her cuma yayınlanmaya başlamıştır.

Avrupa baskısı
Hürriyet, Almanya'ya çalışmak için giden Türk işçilerinin gazete ve haber gereksinimini karşılamak amacıyla, 1964 yılından başlayarak uçakla Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine gönderilmeye başlandı. Talebin artması üzerine 1970'lerin başında gazetenin Almanya'da da basılmasına karar verildi. Günümüzde, Almanya'nın Frankfurt şehri yakınlarındaki tesislerinde Hürriyet Gazetesi'nin basımı devam etmektedir.

Mehmet Y. Yılmaz kimdir? Mehmet Yılmaz Hürriyet'ten ayrıldı mı? Neden? ile ilgili etiketler mehmet y. yılmaz hürriyet gazetesi ayrıldı mı kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.