Mehmet Topal'ın golü neden sayılmadı? Beşiktaş'ın Hatayspor'a attığı gol ofsayt mı?

Mehmet Topal'ın Hatayspor'a attığı golün sayılmaması Beşiktaş taraftarını kızdırdı... Cüneyt Çakır tarafından iptal edilen beraberlik golünde ne problem olduğunu merak eden Beşiktaş taraftarları ofsayt kuralını araştırmaya başladı! Ahmet Çakar'ın pozisyon hakkındaki yorumu kafa karıştırdı...

Süper Lig'in 11. haftasında Hatayspor'a deplasmanda tek golle mağlup olan Beşiktaş zirve yarışında yara aldı. Siyah-Beyazlılar Mehmet Topal'la skoru 1-1'e getirdi ancak tecrübeli ismin Zlatan İbrahimovic'i kıskandıracak topuk golü sayılmadı...

75'te yaşanan pozisyonda maçın hakemi Cüneyt Çakır önce golü verdi... Ancak VAR'da bulunan Tugay Kaan Numanoğlu, Çakır'ı monitöre davet etti. Mehmet Topal'ın penaltı noktası üzerinden topuğuyla yaptığı vuruş sırasında Javi Montero ofsayttaydı. Ancak İspanyol stoper topa dokunmamıştı.

Pozisyonu izleyen Cüneyt Çakır önce bir karara varamadı. Bunun üzerine yardımcı hakem Bahattin Şimşek'i çağırdı. O da pozisyonu izledi ve gol iptal edildi. Beşiktaş taraftarları golün nasıl ve neden iptal edildiğini anlamaya çalışırken pozisyonun kahramanı Memhet Topal'dan açıklama geldi.

Mehmet Topal'ın golü neden sayılmadı? Beşiktaş'ın Hatayspor'a attığı gol ofsayt mı?

KALECİNİN GÖRÜŞ AÇISINI KAPATIYORMUŞ!

Tecrübeli orta saha maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Ben Cüneyt Hoca'ya sorduğumda 'Kalecinin bakış açısını kapatıyor' dedi. Henüz izlemedim pozisyonu. Biz bu kayıbı telafi edebilecek güçteyiz" dedi.

beIN Sport yorumcusu Feyyaz Uçar ise karara isyan etti. Uçar, "Bunlar hep Beşiktaş'ı buluyor; uzatmanın uzatması oynanıyor, enteresan bir sezon yaşıyoruz. Sayın hocam yani sen bizim FIFA kokartlı hakemimizsin... Yakını mı göremiyorsun ne çağırıyorsun yan hakemi?" dedi.

 

Mehmet Topal'ın golü neden sayılmadı? Beşiktaş'ın Hatayspor'a attığı gol ofsayt mı? - Resim : 2

AHMET ÇAKAR'DAN FLAŞ YORUM

Eski hakem, ünlü hakem yorumcusu Ahmet Çakar ise Twitter hesabından Cüneyt Çakır'ın bu kararını ağır eleştirdi:

"Ya cüneyt ne ofsaytı, deli misin sen? Temas yok, kalecinin görüş açısını kapatmıyor,kaleye en az 7-8 metre uzakta... Neden, nasıl ofsayt?

Ya cüneyt yıllar önce Bursaspor-Fenerbahçe maçında benzer pozisyonda ( hatta Bursaspor lu oyuncu kalecinin hemen önündeyken) golu VAR davetine rağmen verdin.Bugün iptal ettin ? Niye?"

Mehmet Topal'ın golü neden sayılmadı? Beşiktaş'ın Hatayspor'a attığı gol ofsayt mı? ile ilgili etiketler Mehmet Topal Beşiktaş Cüneyt Çakır Ahmet Çakar feyyaz uçar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.