Mehmet Soysal kimdir?

Hürriyet'in Demirören Grubu'na geçmesinin ardından değişim hızla devam ediyor. Hürriyet'in Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutlu'nun istifasından sonra öne çıkan ilk isim Mehmet Soysal oldu. Bu gelişmenin arından herkes Mehmet Soysal'ı merak etmeye başladı. Peki Mehmet Soysal kimdir? İşte sorunun cevabı ve detayları haberimizde...

Mehmet Soysal kimdir? Doğan Medya Grubu'nun Demirören Grubu'na satılmasının ardından Kanal D, CNN Türk ve Hürriyet'te değişimler hız kazandı. Yönetimden çalışana birçok isim değişmeye devam ediyor. Yeni bir değişiklik de Hürriyet'in Yönetim Kurulu'ndan geldi. Hürriyet'in Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutlu'nun istifa etmesinin ardından yerine geçecek isimler arasında öne çıkan isim Mehmet Soysal oldu. Bu haberin ardından vatandaşlar Mehmet Sosyal'in kim olduğunu merak ediyor. Peki Mehmet Soysal kimdir?

Mehmet Soysal kimdir?
Mehmet Soyal kimdir?
Mehmet Soysal, 1964 tarihinde Elazığ‘da doğmuştur. Üniversitede Kamu Yönetimi ve Sinema-Televizyon eğitimi aldı. Daha sonra ABD‘de California eyaletinde kurulu bulunan uzaktan eğitim faaliyetlerini sürdürmekte özel bir üniversite olan Preston University‘de Siyaset Bilimi eğitimine devam etti.

Mehmet Soysal, 1983 yılında Türkiye Gazetesi‘nde gazeteciliğe başladı. Meslek hayatını 1992 yılından itibaren TGRT TV’de devam ettirdi. , 3 ayrı kitap yazdı ve çeşitli belgeseller hazırladı.

2010 yılındaki Beşiktaş Kongresi’nde başkanlığa yeniden seçilen Yıldırım Demirören yönetiminde Mehmet Soysal, Beşiktaş’ın yeni yönetim kurulu üyesi oldu. İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptı.

Mehmet Soysal kimdir? - Resim : 2

1999 ile 2010 yılları arasında TGRT ve TGRT Haber‘de 12 yıl süreyle Genel Yayın Yönetmenliği görevlerinde bulundu.

2014 – 2016 yılları arasında iki yıl boyunca Vatan gazetesinde çalıştı. 12 Mart 2016 tarihinden itibaren Milliyet‘te köşe yazıları yazmaya başladı.

22 Nisan 2016 tarihinde Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanlığı görevine getirildi

Mehmet Soysal, 1993 yılında evlendi. 18 yıl evli kaldıktan sonra boşandı, görev yaptığı spiker Seçil Erus ile 2011 yılının kasım ayında evlendi. Nikahı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül kıydı. Nikah şahitliklerini ise Beşiktaş Kulübü başkanı Yıldırım Demirören ve babası Erdoğan Demirören, iş adamı Yılmaz Ulusoy yaptı.

Kitapları :
2005 – Yılmaz Ulusoy/Yılmayan Bir Adamın Öyküsü
2004 – Yılmaz Ulusoy/Yılmayan Bir Adamın Öyküsü
2001 – Başbaşa / Olayların ve Düşüncelerin Örgüsü

 

 

 

Mehmet Soysal kimdir? ile ilgili etiketler Mehmet Soysal Hürriyet yönetim kurulu üyesi mehmet soysal kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.