Mehmet Sepil: Statların daha yüksek kapasiteyle açılmasını umut ediyoruz

Kulüpler Birliği Vakfı, maçların seyirici oynanması konusu başta olmak üzere gündemdeki pek çok konuyu tartışmak üzere toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardınan Başkan Mehmet Sepil, localara yüzde 50 seyirci alınması kararına "Evet ama yetmez" dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, bir an evvel tribünlere seyirci alınması gerektiğini söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı'nın Riva'da gerçekleştirdiği toplantının ardından açıklamalarda bulunan Sepil, "Cuma gününden itibaren localar %50 seviyede açılacak. Bu iyi bir başlangıç ama küçük bir başlangıç. Önemli bir adım olarak görüyoruz" dedi.

Sepil, şöyle devam etti: "Zaten UEFA'nın tavsiyesi de %30'a kadar seyirci alınabileceği yönünde... Örneğin geçen günkü Rusya maçında %30 oranında seyirci alındı. Zaman içerisinde Türkiye'de de bunun olabileceğini düşünüyoruz. Ülkemiz pandemide her geçen gün daha iyi noktaya geliyor. Futbol statlarının daha yüksek kapasiteyle açılmasını umut ediyoruz. Bazı statlarda loca yok, bu takımlar loca gelirinden faydalanamayacak. 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'de ise loca sayısı çok çok az. Geçen sene 8, bu sene 4 olmak üzere 12 maçı seyircisiz oynadık. Seyircilere kavuşuyoruz ama umudumuz, tribüne de taraftar almak yönünde."

KULÜPLERİN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI

Yayın gelirleriyle ilgili konuşan Göztepe Başkanı, "Maç gelirleri dışşında kulüplerin önemli bir geliri yayından. Buradan gelecek ödemeler futbol kulüpleri için çok önemli. Özellikle böyle bir pandemi durumunda bu gelir daha da değerli hale geliyor. Yayıncı kuruluş ile olan anlaşmanın uzun yıllar devam etmesini istiyoruz. Ancak yayıncı kuruluşla bu sene bir anlaşmaya varılamadı. Bu anlaşmanın yapılmasını umut ediyoruz. Kulüplerin artık dayanacak gücü kalmadı." diye konuştu.

Mehmet Sepil: Statların daha yüksek kapasiteyle açılmasını umut ediyoruz ile ilgili etiketler Kulüpler Birliği Süper Lig Göztepe mehmet sepil
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.