Mehmet Şef Izgarada Balığın Yapışmaması İçin 3 Tüyo Verdi! Izgarada Balık Nasıl Pişirilir?

tv8 yarışması MasteraChef'in agresif jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya, ızgarada balığın yapışmaması için 3 tüyoyu yarışmacılar ve ekran başındakiler için paylaştı. Yarışmacıların hepsinin yaptığı bir hatayı da dile getiren Mehmet Şef ızgarada balık nasıl pişirilir sorusunun da tarifini verdi.

Mehmet Şef, MasterChef bölümlerinde zaman zaman yaptığı çıkışlar ve sertliklerle biliniyor. Ancak programın geçtiğimiz bölümünde yarışmacılara söylediği sözler adeta ders niteliğinde oldu. Izgarada balığın yapışmaması için yapılması gerekenleri açıklayan Yalçınkaya 3 tüyo verdi.

MEHMET ŞEFTEN IZGARADA BALIK TARİFİ

Evlerde çöpe atılan kilo kilo balığı kurtarıyorum diyerek 3 tüyo veren MasterChef jürisi, "Balığın ızgaraya yapışmaması için çoğu kişinin bilmediği bir şey var. Bir, bir litre yağa bir çay kaşığı un atılacak arkadaşlar. Yemek kaşığı değil, bir çay kaşığı kadar un katılarak karıştırılacak. Ve balık bulanacak.

İki, balık bulandıktan sonra ızagaraya beyaz deri üzerine konulur. Üçüncüsü ise bunu üstadlar bilir, balık beyaz yerine kadar ızgarada bekletilmeden çevrilmez" dedi.

Mehmet Yalçınkaya'nın ızgarada nasıl balık pişirilir sorusuna cevabı adeta ders niteliğinde oldu.

Mehmet Şef Izgarada Balığın Yapışmaması İçin 3 Tüyo Verdi! Izgarada Balık Nasıl Pişirilir? ile ilgili etiketler MasterChef
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.