Atatürk ve Sabetay gerçeği

Latife Hanım'ın yeğeni olarak da tanınan SuperHaber programcısı, yazar ve araştırmacı Mehmet Sadık Öke, Atatürk hakkında ortaya atılan 'Sabetaycı' iddialarını kaleme aldı. Sözcü yazarı Soner Yalçın'ın bu iddiayı hiç araştırma gereği duymadan yazdığını belirten Öke, "Delinin biri çıktı 'Sabetaycı' dedi herkes inandı. Ama kimse anneannemin annesi Adeviye Hanım kimlerden sormadı bile." ifadesini kullandı.

Meşhur gazeteci Sedat Simavi demiş ki köpeğin ısırması haber değildir adamın ısırması haberdir. Goebels'in prensipleri de bellidir: İnsanları bir yalana inandırmak yalana inanmış insanları doğruya inandırmaktan kolaydır. Yalan ne kadar büyük ise insanlar o kadar kolay ve çabuk inanır.

Mesela Atatürk'ü örnek alalım. Delinin biri çıktı 'Sabetaycı' dedi herkes inandı . Anneannemin baba tarafı için Sabetay dediler. Sabetay aileler Sabetay olmayana kız vermez dediler. Ama kimse anneannemin annesi Adeviye Hanım kimlerden sormadı bile. Anlı şanlı gazeteciler dahi. Güya araştırmacı soruşturmacı bunlar. İşleri tiraj ve yazacakları kitap çekecekleri belgeselsen para kazanmak .

Adeviye Hanım'ın Osmanzade Sadullah Daniş Bey’in kızı olduğunu bile bile Uşşakizadelere Sabetay dedi Soner Yalçın. Ya da araştırmasını yapmadan çala kalem yazdı veya Atatürk'e Sabetay demek için bilerek yaptı bunu . Kitabın üçte biri Uşşakizade hakkında ama bize soran yok. Osmanzade ailesinin İzmir'in en zengini olup üçüncü Ahmet'in emri ile İzmir mutasarrıfı olduğunu bile araştırmamışlar . Soyun Mısır Kadısı şairlerin Reis-i üçüncü Ahmet'in musahhihi Osmanzade Ahmed Tayyip Efendi'den geldiğini dahi bilmiyorlar .

Bir tek yazan Yaşar Aksoy Sözcü gazetesine Vatanım Sensin dizisindeki, casusun Gavur Mümin olarak Mümin Aksoy olduğunu ve Osmanzade ailesinden olup Adeviye Hanım'ın kardeşi Sadullah Bey'in oğlu gazeteci ve Safiye Ayla'nın sevgilisi Naci Sadullah'ın yakın akrabası olduğunu anlatmış.

Malum Atatürk'ün de anlattığı Latife Hanım'ın Avrupa ve İstanbul'dan bazı belgeleri getirdiğinde Yunanlılarca hapse atılması hikayesinin temelinde bu Mümin Bey'e getirilen belgeler olduğu anlaşılıyor. İzmir milletvekilliği de yapmış bir çok kişi bu Aksoy soyadını alan Osmanzade soyundan. Osmanzade Sadullah Daniş Bey ise Adeviye Hanım'ın babası ve gümrük baş katibi. Gümrükler o zaman özeldi devletten kiralanırdı ihale ile . İzmir'in ilk Belediye Başkanı Ragıp Paşa da Adeviye Hanım'ın dayısı idi.

Ragıp Paşa Cibbukizade Mehmet Ali Ağa'nın ilk eşi Katipzade Ayşe Hanım’dan olma oğlu olarak ikinci eş Osmanzade Zeynep Hanım’dan doğan Havva Refika Hanım’ın üvey kardeşi idi...

Atatürk Latife Hanım ile evlenme iznini İzmir'den ayrılmadan önce Karabekir Paşa ile birlikte giderek Adeviye Hanım'ı kızı ve Latife Hanım'ı torunu gibi seven İzmir ilk belediye başkanı bu Ragıp Paşa'dan almıştı.

İkinci belediye başkanı ise Hayati Paşa idi. Onun kızı da Ragıp Paşa'nın oğlu ile evlenmişti . Ragıp Paşa'nın kızı Ayşe Taliha Hanım ise Atatürk’ün yakın arkadaşı Samsun milletvekili Ali Rıza Akatürk ile evlendi. Havva Refika Hanım kuzeni Osmanzade Daniş Bey ile evlendi. Elbette bu ilişkiler karışık gelir aileyi bilmeyene. Ama görüldüğü gibi bu aileler Sabetaycı değil .

Atatürk ve Sabetay gerçeği

Ragıp Paşa ve kız kardeşi Havva Refika Hanım Cibbukizade ailesinden. Selanik kökenli bir aile. Hatta bir kuzenleri Cibbukizade Mehmet Enis Paşa Diyarbakır ve Kastamonu valisi Rumeli Beylerbeyi ünvanı var. Hatta Said-i Nursi'yi ilk sürgüne gönderen mutasarrıf o. 1895 yılında. Mehmet Enis Paşa'nın kardeşi İzzet Bey ise defterdar ve Adeviye Hanım, Muammer bey ile evlenirken o da Uşşakizade Muammer Bey'in kız kardeşi ile evleniyor.

Uşşakizade Nafize Hanım. Nafize içe işleyen etkili derin olan demek oluyor . Bazı kaynaklarda nazife ve nefise olarak da yazılmış ama Nafize olma ihtimali daha yüksek . Delici bir güzelliğe sahip olduğu söyleniyor.

Bir deli bir kuyuya taş atar 40 akıllı çıkartamaz. Soner Yalçın'ın yazdığı yanlışı da 40 doğru ile düzeltemiyorum. Neden mi? Kimse ilgilenmiyor. Çünkü adam köpeği ısırmıyor . Sabetayız desem tüm haber kanalları atlardı ama.

Geçen bildiğiniz gibi yine SuperHaber'de sevgili hocamız Prof. Metin Hülagu üstat ile bir dizi program yaptım en önemli kısmı olarak da Vedat olayının doğru olmadığını mektuplar ile açıkladım . Hiç bir basın kuruluşu ilgilenmedi . Oysa Kadir Mısıroğlu’nun yanlış iddiası Atatürk'ü vurmak için kullanılan en önemli silahtı.

Ben bu iddia “doğru değil” dedim ve belgesi ile açıkladım ama heyhat kimse ilgilenmedi . Zaten beklemiyordum hayal kırıklığına uğramadım ama üzüldüm ve öflelendim. Yanlışlara bu kadar aç ve hevesli doğrulara ise bu kadar uzak ve ilgisiz olunması canımı çok sıktı . Atatürk'e laf atarken iyi de doğruları söylerken mi kötüyüz ? Vedat ile ilişkisi vardı desem sekiz sütuna manşet olurum ama belgesi ile olmadığını söyleyip Kadir Mısıroğlu’nun hatasını deşifre ederken kimse ilgilenmiyor. İşte Türkiye desem değil tüm insanlık böyle . Ama bizdeki durum daha vahim. Evet sonuç olarak anne tarafımın anne tarafı Sabetay değil . Soylar açıkça belli . Cibbukizade ve Osmanzade . Latife ve Atatürk'ü Sabetay göstermek için Sabetay aileler Sabetay olmayana kız vermez söylemi de böylece uçtu ve yanlışlar denizinde boğuldu gitti .

Önemli not : Atatürk'ün üvey babası Ragıp Bey de Selanik gümrüğünü kiralamıştı devletten. Kardeşi Mehmet Paşa Mekke mutasarrıfı , diğer kardeşi Haydar Rauf Paşa, Selma Sultan'ın kocası ve hariciyeci, diğer kardeş de Fikriye Hanım'ın babası Memduh Bey idi. Karısı ise son sadrazam eski Paris sefiri ve hariciye vekili Tevfik Paşa'nın kız kardeşi idi. Atatürk'ün öz babası da Ragıp Bey'in yanında çalışırken sonra ayrılıp kendisi devletten liman kiralamış ama başarısız olmuş ve üzüntüden ölmüştü . Yani iki aile de gümrük ticaret ve Devlet Saray bağlantılı idi .

Atatürk ve Sabetay gerçeği ile ilgili etiketler Atatürk Sabetay latife hanım mehmet sadık öke
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.