Mehmet Öz orucun faydalarını anlattı! İftar sonrası için önemli uyarı

Koronavirüs salgınının merkezi ABD'de bulunan doktor Mehmet Öz, salgın günlerinde "oruç tutmak faydalı mı, zararlı mı?" sorusuna yanıt verdi. Öz, "Koronavirüs süresince sağlıklı kalarak oruç tutmak bence mümkün ve mantıklı bir hareket." dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayında "Kimler oruç tutabilir, kimler tutamaz?" tartışmaları yapılmaya başlandı. Korona salgını da bu tartışmalara farklı bir boyut kazandırdı.

Koronavirüsün zayıf bağışıklık sistemine sahip olanları daha çok etkilediğini, bağışıklık sistemini güçlü tutmak için sağlıklı beslenmek gerektiğini de biliyoruz.

Bu bilinenler, "Oruç tutmak bağışıklık sistemini zayıflatır mı?" sorusunu akıllara getirdi. Dr. Halit Yerebakan, merak edilen sorunun cevabını Mehmet Öz'den aldı.

ORUÇ TUTMAK VÜCUT İÇİN SAĞLIKLI

Halit Yerebakan, Mehmet Öz'e "Oruç tutmak bağışıklık sistemini düşürür mü yoksa destekler mi?" diye sordu.

Mehmet Öz, yaptığı açıklamalarda oruç tutmanın vücut için sağlıklı olduğunu belirterek, "Aslında oruç tutmak vücut için sağlıklı bir şey. Oruç tutmanın vücuda birçok faydası var. Bu sene hazırladığımız System 20 planımız da bunu destekliyor. Koronavirüs süresince sağlıklı kalarak oruç tutmak bence mümkün ve mantıklı bir hareket." ifadelerini kullandı.

Mehmet Öz orucun faydalarını anlattı! İftar sonrası için önemli uyarı

İFTARDAN SONRA DİKKAT

Doktor Öz ayrıca, iftar sonrası için uyarılarda bulunarak "Oruç tutuğunuz zaman, oruçtan sonra abur cubur ve basit şeker tüketiminden kaçının." dedi.

Mehmet Öz orucun faydalarını anlattı! İftar sonrası için önemli uyarı ile ilgili etiketler Mehmet Öz Ramazan oruç Koronavirüs Korona iftar
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.