Mehmet Eymür FETÖ'ye "terör örgütü" demedi!

Eski MİT'çi Mehmet Eymür katıldığı televizyon programında kendisine yöneltilen FETÖ sorusuna çok tartışılacak bir cevap verdi. Uzun yıllar istihbarat teşkilatında yönetici pozisyonunda görev alan Eymür FETÖ'ye "terör örgütü" demedi. Eymür ısrarlı sorular karşısında, "Bir vatan hainliği" tanımı yapmakla yetindi

Terörle mücadelede yıllarca kritik görevlerde bulunan, eski Milli İstihbaharat Teşkilatı (MİT) Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ün FETÖ hakkında yaptığı açıklamalar uzun süre konuşulacağa benziyor.

Kısa süre önce yeni kitabı Deşifre’yi yayınlayan Mehmet Eymür kitabında FETÖ'yü "tarihin en büyük casusluk ağı" olarak nitelendirdi.

Eymür örgütle ilgili "Kim ne derse desin, ne ad verirse versin bu bir CIA projesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Dün akşam Habertürk ekranlarında yayınlanan ve Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğündeki Türkiye'nin Nabzı programında da konuyla ilgili hararetli bir tartışma yaşandı.

Mehmet Eymür FETÖ'ye "terör örgütü" demedi!

EYMÜR'E "FETÖ'CÜ" SUÇLAMASI!

Programın konuklarından, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, Mehmet Eymür'ü hedef alan ifadeler kullanarak, eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı'nı "CIA ile yakın çalışan ve Ergenekon-Balyoz kumpaslarında FETÖ'ye dolaylı destek veren bir kişi" olarak tanımladı.

Bu sözler üzerine yayına telefon bağlantısı ile katılan Eymür bu suçlamaları sert bir dille yalanlayarak "Fetullah Gülen kısmı şerefsiz bir yalan, hiç alakası yok. Ben Amerikalılarla tabii yakın çalışma yaptım, görevim icabı yaptım. Ama onlar gibi Amerikalılara satılık bir adam olmadım hiç." ifadelerini kullandı.

İlker Yücel ile bu suçlamaları nedeniyle mahkemede hesaplaşacağını söyleyen Eymür, "Olmayan bir şeyi ortaya koydukları için söylüyorum, normal bir, Fetullah Gülenci olduğumu benim neye dayanaraktan söyleyebiliyor bu arkadaş? Dava konusu da olacaktır bu zaten!" dedi.

Eymür de Aydınlık Grubunu "Sola karşı kurulmuş Amerikalıların kurduğu bir teşkilat" olarak tarif ederek hakkındaki suçlamalara tepki gösterdi.

FETÖ'YE "TERÖR ÖRGÜTÜ" DEMEDİ!

Bu hararetli tartışmanın arasına girerek Mehmet Eymür'e, "İddiaları biraz netleştirmek için sorayım. FETÖ bir terör örgütü müdür?" sorusunu yönelten Didem Aslan Yılmaz ise hiç beklemediği bir yanıt aldı!

Mehmet Eymür bu soruya, "Terör örgütü değil Amerika'nın bir istihbarat... Ben yeni yazdığım kitabımda da bundan bahsettim. Çok büyük bir istihbarat örgütlenmesi." cevabını verdi.

Didem Arslan Yılmaz ısrarla sorusunun yanıtını net olarak almak isterken, Eymür'e "Bir istihbarat örgütlenmesi olduğunu biliyoruz. Ama benim sorduğum soru netti; 256 şehidi var Türkiye'nin, 256 şehidin olduğu bir yerde FETÖ'ye "terör örgütü" ifadesini kullanmak gerekmez mi Sayın Eymür?" ifadelerini kullandı.

Eymür ise bu ısrarlı sorular karşısında, "'Terör örgütü' mü demek lazım, 'vatan haini' mi demek lazım? Arasında fark var yani... Bana göre bir vatan hainliği bu." yanıtını vermekle yetindi.

Mehmet Eymür FETÖ'ye "terör örgütü" demedi! ile ilgili etiketler FETÖ Fetullah Gülen MİT terör aydınlık mehmet eymür
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.