Mehmet Durakoğlu: Zorla odaya girip o posteri astılar

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan Coşkun, bugünkü köşesinde, İstanbul Barosu'na DHKP'C'li avukat Ebru Timtik'in fotoğrafının asılmasına ilişkin İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeyi kaleme aldı. Durakoğlu, skandal pankartın 'kendilerine rağmen' asıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Geçtiğimi günlerde ölüm orucunda hayatını kaybeden DHKP-C'li avukat Ebru Timtik'in fotoğrafının İstanbul Barosu binasına asılması büyük tepki çekti.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu'nun kendisini aradığını ve kendisine ölüm orucuna karşı olduğunu ve posteri kendilerine rağmen astıklarını söylediğini belirtti.

İşte Hakan'ın yazısından ilgili bölüm:

BARO BAŞKANI: O POSTERİ BİZE RAĞMEN ASTILAR

''İSTANBUL Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu aradı dün.

*

Öncelikle şu iki konunun altını çizdi:

- BİR: Ölüm orucu eylemine şiddetle karşıyım. Asla tasvip etmem.

- İKİ: O pankartı biz asmadık, bize rağmen asıldı.

*

Ardından da bu konuyla ilgili yaptıkları açıklamayı iletti bana.

Açıklamada vurgulanan hususların özeti şöyle:

*

- Poster, İstanbul Barosu tarafından asılmamıştır. Baro görevlilerine rağmen odaya girilerek asılmıştır. Posteri indiren baro görevlileridir. Güvenlik güçleri de buna tanıktır. İstanbul Barosu, poster indirildikten sonra binaya Türk bayrağı çekmiştir.

*


- Av. Ebru Timtik özelinde savunduğumuz değer, “adil yargılanma ilkesi”dir. Savcı Selim Kiraz’ın şehit edilmesiyle ilgili terör eyleminde Av. Ebru Timtik’e yöneltilen bir iddia yoktur. Savcı Kiraz’ın şehit edilmesi, lanetlenmesi gereken bir terör eylemidir.

*

- Ölüm orucu, onanacak bir eylem değildir. Yaşam hakkını öncelikle savunan bir kurumsallığın başka bir noktada bulunması beklenemez. Ölüm orucundaki avukatların eylemlerini sona erdirmeleri için etkin bir çaba gösterdik. Ne yazık ki çabamız karşılık bulmadı.''

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Mehmet Durakoğlu: Zorla odaya girip o posteri astılar ile ilgili etiketler Hürriyet DHKP-C Mehmet Durakoğlu Ahmet Hakan Coşkun istanbul barosu Ebru Timtik
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.