Mehmet Demirkol'dan 'Hande Sümertaş' savunması

G.Saray teknik patronu Fatih Terim'in yardımcılığını yapan Hande Sümertaş, bu görevinden kısa bir süre ayrılıp Süper Lig'in yayıncı kuruluşu beIN Sports'ta Medya Hakları Direktörü olarak görev yapmaya başlamıştı. Bu gelişme üzerine Sümertaş'ı hedef alan spor yazarı Mehmet Demirkol, ''Galatasaray'da çalışırken kupalarla futbolcuların önünde pozlar verirsen daha sonra problem yaşayacağın kesindir'' ifadelerini kullanmıştı. Demirkol bu sözleri sonrası gelen eleştiriler karşısında kendisini savundu.

Fanatik gazetesi spor yazarı Mehmet Demirkol, bir YouTube kanalında yaptığı açıklamada, beIN Sports Medya Hakları Direktörü Hande Sümertaş için "Hande Sümertaş'ın Galatasaray'da çalışırken kupalarla futbolcuların önünde pozlar verirsen, o anda çalıştığım camiama kendimi beğendireceğim diye sınırları aşarsan, daha sonra problem yaşayacağın kesindir" açıklamasında bulunmuştu.

Demirkol, bu sözlerinin ardından kendisine yönelen eleştirilere Twitter hesabından, "Bir profesyonelin mesleki davranış ve angajmanlarını eleştirmek ya da durum tespiti yapmak benim işim. Katılır ya da karşı çıkabilirsiniz. Bu işin doğasıdır." diye yanıt verdi.

İşte Mehmet Demirkol'un açıklaması:

"Bir profesyonelin mesleki davranış ve angajmanlarını eleştirmek ya da durum tespiti yapmak benim işim. Katılır ya da karşı çıkabilirsiniz. Bu işin doğasıdır.

Ancak gerçek olan şudur: Eleştirdiğim/durum tespiti yaptığım sadece spor insanıdır. Sadece onun profesyonel kişiliğidir. Özel hayatı, cinsiyeti, dili, dini, mezhebi, ırkı konu değildir. Olamaz…

Sevgili Hande Sümertaş için yaptığım eleştiri/durum tespiti tam olarak da bu çerçevededir. Konunun onun cinsiyeti ya da kimliğini oluşturan diğer herhangi bir şeyle alakası yoktur. Olamaz…

Yani örnek vermek gerekirse, -beni mazur görsün- sevgili Volkan Ballı da aynı durumda olsa söyleyeceklerim birebir aynı olacaktır.

Bu durum bir yana konunun, bu tavrın tamamen dışında çok hassas bir yere gittiğini de tüylerim ürpererek takip ettiğimi söylemem lazım. Cinsiyetçi, kanunların sınırlarını zorlayan, tehlikeli bir tavır, bir linç büyüyerek yayılıyor. İçine yalanları, saçma komplo teorilerini, organize iftiraları da alarak… Bu korkunç bir durum.

Doğal olarak gelinen bu hali gördükçe acaba yaptığım ‘durum tespiti’ni hiç yapmasaydım diye düşünmeden edemedim.

Vardığım sonuç hiç tartışılmaz bir şekilde şudur:

Bir profesyoneli, sadece kadın olduğu için eleştirmemek de son derece cinsiyetçi bir tavırdır. Sonuçları kısa vadede farklı olabilir ama orta uzun vadede gideceği yer aynıdır.

Bu asla doğru değil ve bunu yapmayacağım.

Ancak şu çağrıyı yapmak zorunda hissediyorum.

Eleştiri sınırlarının dışında hoyratça davranan herkese sesleniyorum.

Kendinize gelin! Suç işlediğinizin farkına varın."

Mehmet Demirkol'dan 'Hande Sümertaş' savunması ile ilgili etiketler Mehmet Demirkol beIN Sports Galatasaray Hande Sümertaş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.