Mehmet Demirkol: Aykut Kocaman, Mesut Özil'i oynatmaz!

Mehmet Demirkol, NTV Spor'da yayınlanan Spor Servisi'nde A Milli Takım'ın Finlandiya ile oynayacağı maçı ve son gelişmeleri değerlendirdi.

Savunma ikilimiz belli değil. Benim hiç umudum yok. Finlandaya puan durumunun anlattığı bir takım değil. Umarım bu maçı kazanırız. Fatih Terim'in bir oyuncusu için '-mıştır -muştur' şeklinde konuşması EURO 2016'daki mevzunun devam ettiğini gösteriyor. Fatih Terim, Burak Yılmaz'ın babasının bile ameliyat olduğundan haberi olmamasını istiyor.

Finlandiya, grup maçlarını izlediğim kadarıyla çok dengeli bir takım. Yani bizim sevmediğimiz bir tarz. Biz biraz daha kaosu seviyoruz. Antalya seyircisi çok iyi seyirci. Bu konuda bir avantajımız var. Gruptan çıkacağımızı düşünmüyorum. Ama bugün maç maç düşünüp kazana kazana gitmek lazım. Umarım olur. Defansın göbeği ile ilgili endişem var. Daha istikrarlı bir ikili lazım. Ömer milli takımda bir türlü olmadı. Gökhan Gönül'ün ekstra oynaması lazım bugün. Selçuk'un ve Arda'nın liderliğine ekstra ihtiyaç var. Arda'nın merkeze çekilmesini kendi adıma doğru bulmuyorum. Hocanın da planını merak ediyorum. Volkan Şen'in neden yer aldığını anlamıyorum. Milli takıma çağrılma sebebini anlamıyorum. Bu performansla milli takıma nasıl çağrıldı merak ediyorum.

Gökhan Gönül, Selçuk ve Arda'ya çok iş düşüyor. Sürekliliği olan oyuncularımız en iyi durumlarında değiller. Arda çok fazla forma giyemiyor, Selçuk düşüşte. Gökhan da sağ bek görevi yapıyor. Alıştığımız şey değil Gökhan için. Bizim yerli oyuncu çıkaramamızın nedeni yöneticilikle alakalı. Galatasaray altyapısında Cavanda kadar oynayabilecek oyuncu var mı, yok mu? Ekonomik kriterleri yüzde yüz uygularsan altyapıdan oyuncu oynatmaya mecbur kalacak zaten. Sokakta yürüsen genç futbolcu bulursun. Fatih hocaya katılmadığım bir konu var bu yabancı sınırlamasıyla ilgili...

BİZİM YAPAMADIĞIMIZI ALMANLAR YAPIYOR

Almanya'da 9 yabancı kökenli oyuncu var, bunlar onların hepsini kullanıyor, biz kullanamıyoruz' diyor. Mesut Özil ne? Alman. Emre Can? Alman. Mesut, Alman malıdır. Türkçe küfür etse de. Bizim üretemediğimiz çocukları Almanlar iyi üretiyor. Konu bundan ibarettir. Senin imalatın, dışarıda imalat. Türk-yabancı değil, yerli-yabancı.

SORUN BUNLARI

Yarın Galatasaray'da mali kurul var. Birisi çıksın, 'Cavanda'yı kim aldı' diye sorsun.

Fenerbahçe'de Roman Neustadter'in alınması kararını kim verdi? Sorun bunları...Mesut'un Fenerbahçe'ye transferini ele alalım. 1- Aykut Kocaman Mesut'u oynatmaz. 2- Mesut yaratmak lazım, Mesut transfer etmek değil. Bizim kulüplerin başlıca sıkıntısı Mesut almaya çalışması.

'GALATASARAY'IN BÜTÜN FUTBOL KARARLARINA ŞÜPHE İLE BAKARIM'

Vitor Hugo yerine ben Chedjou'yu tercih ederim. Ben beğeniyorum. Önemli olan kullanmak. Zaman zaman aksıyor ama Vitor Hugo yapmayacak mı sanıyorsun. Galatasaray'ın futbol aklına ihtiyacı var. Bir ara Sammer deniyordu. Ben Galatasaray'ın bütün futbol kararlarına şüphe ile bakarım.

Ligde Beşiktaş ve Başakşehir'in futbol kararlarına şüphe duymuyorum. Başakşehir'de Adebayor kararına biraz.

Beşiktaş'ta futbol kararları yönetimle alakalı değil, değerlendirende hiç şüphem yok. Mesela dün gazeteden bana sordular 'Mario Gomez gelsin mi?'. Bence hayır. Ama Şenol Güneş ne diyor önemli olan o. Çünkü o değerlendiyor. 2,5 savunmalı bir takımı Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkarıyordu neredeyse. Mümkün değil başka kimse yapamaz bunu. Dünyada hiçbir teknik direktör Türkiye'de bunu yapamaz. Abartmıyorum, tek. Kimi aldı? Kimi alırsa, alsın kullanıyor zaten. Mario Gomez'le, Van Persie'nin yerini değiştirseydin, Van Persie şu anda uçmuş gitmişti. Tabii dizi Fenerbahçe'nin söylediği kadar iyiyse.

Harun Tekin, çok iyi bir performans gösteriyor, harbiden takdire şayan oyun oynuyor. Fenerbahçe'nin geleceği olarak nitelendirilen Mert, Bursa'ya gitti, Harun ondan formayı aldı ve bırakmıyor, fark yaratıyor. Harun'u hangi takım istese, 'Tamam' denir şu anda.

Türkiye'deki kaleci antrenörlerine sor. 'Türkiye'nin 1 numaralı kaleci yeteneği kimdir?' diye, büyük oranda Volkan Demirel çıkar. Volkan neden kariyerinin zirvesinde değil? Volkan değil, tamam. Peki yerine oynayan Fabiano için kariyerinin zirvesinde diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Demek ki Fenerbahçe'nin kaleci konusunda karar veren mekanizmasında sorun var.

Bu bir kaleci sorunu değil. En iyi kaleci Fenerbahçe'de çünkü. Ya oyuncu çalışmıyor, ya sakatlığı var, ya morali kötü bilmiyorum. Asıl önemlisi onu çalıştıran, bu konuda karar veren mekanizma, buna rağmen ona onay veriyor. 'Volkan oynayabilir' diyor. Sorun budur. Volkan kadar iyi kaleci bulamazsınız. Ama onu çalıştırandan daha iyileri var.

Mehmet Demirkol: Aykut Kocaman, Mesut Özil'i oynatmaz! ile ilgili etiketler Mehmet Demirkol Milli Takım Süper Lig değerlendirme
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.