Mehmet dede istedi, Türk bayrağı 5 metrelik direğe asıldı

İzmit'in Dağköy Mahallesi'nde yaşayan 83 yaşındaki Mehmet Nart, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın'dan mahalleye Türk bayrağı çekilmesini istemişti. Mehmet Dede'nin dileği yerine getirildi. Bayrak direği muhtarlık hizmet binasının girişine dikildi, 5 metre yüksekliğinde direğe Türk bayrağı çekildi. Mehmet dede mest oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit ilçesinin kırsal mahallelerinden biri olan Dağköy'de yaşayan 83 yaşındaki vatandaşın talebi üzerine, muhtarlık binasının önüne 5 metre yüksekliğindeki direğe Türk bayrağı çekildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Dağköy Mahallesi'ni ziyaret eden Başkan Tahir Büyükakın'dan, 83 yaşındaki Mehmet Nart mahalleye Türk bayrağı çekilmesini istedi.

Bunun üzerine Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı A Takımı ekiplerince Dağköy'de gerçekleştirilen keşif sonucunda, bayrak direğinin muhtarlık hizmet binasının girişine dikilmesi kararlaştırıldı.

Bayrak talebinde bulunan Mehmet dede ve vatandaşların katıldığı sade bir törenle A Takımı ekiplerince yaptırılan 5 metre yüksekliğinde direğe Türk bayrağı çekildi.

"ŞU BAYRAĞI GÖRDÜM, HER ŞEY BENİM OLDU"

Mehmet Nart, Türk bayrağının dalgalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, isteğinin hemen yerine getirilmesinden dolayı çok sevinçli olduğunu belirtti.

Başkan Büyükakın'dan Türk bayrağı istediğini vurgulayan Nart, "Başkanımız buraya geldi, zaten gelmesini bekliyorduk. Allah razı olsun ondan, üçüncü günü bayrağı dikti buraya. Allah devletimize zeval vermesin. Şu bayrağı gördüm, her şey benim oldu. Ne hastalık var ne gam. Hiçbir sıkıntım kalmadı. Tek bu bayrak dalgalandı, yetti bana. Türk bayrağı, devletimizin varlığını temsil eder. Bağımsızlığımızın simgesidir. Bayrak var, ben de varım. Bayrak var, devlet de var. Bayrak olmasa bu devlet de olmaz, biz de olmayız. Bize bu mutluluğu yaşatan Tahir başkanımıza çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Dağköy Mahallesi muhtarı Özcan Özmüş de "Allah kimseyi vatansız ve bayraksız bırakmasın." temennisinde bulunarak, Başkan Büyükakın'a teşekkür etti.

AA

Mehmet dede istedi, Türk bayrağı 5 metrelik direğe asıldı ile ilgili etiketler Türk bayrağı Kocaeli Mehmet Nart

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.