Mehmet Cengiz'den Cumhuriyet'e 1 milyonluk dava

Cengiz Holding’in hissedarı ve yönetim kurulu başkanı, iş adamı Mehmet Cengiz, Cumhuriyet gazetesine yüklü miktarda tazminat davası açtı.

İş adamı Mehmet Cengiz, 6 Ekim 2019 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde yer alan bir haber nedeniyle gazetenin iki çalışanına tazminat davası açtı.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, konuyu bugünkü köşesinde, "1 milyonluk dava!" başlığıyla dile getirirken, "Mehmet Cengiz gazetemize 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açtı. Bu parayı, gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun ile muhabirimiz Hazal Ocak’tan talep ediyor!" diye belirtti.

Mehmet Cengiz'den Cumhuriyet'e 1 milyonluk dava

Talep edilen tazminat gerekçesini, “Bu tarz haberler Mehmet Cengiz’in kredibilite ve itibarı açısından telafisi olmayan zararlar doğuruyormuş...” sözleriyle anlatan Aykut Küçükkaya şu ifadeleri kullandı;

"Haberden bir gün sonra Mehmet Cengiz’in avukatı Ahmet Mutlu 7 Ekim 2019 tarihinde İstanbul Anadolu Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimliği’ne dilekçe veriyor. “Basın yayın yoluyla yapılan haksız fiil” iddiasıyla Alev Coşkun ve Hazal Ocak hakkında 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açılması talep ediliyor."

 

 

 

Mehmet Cengiz'den Cumhuriyet'e 1 milyonluk dava ile ilgili etiketler Cumhuriyet Gazetesi tazminat
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.