Mehmet Boynukalın'a bir tepki de Cemil Çiçek'ten geldi

Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın'ın açıklamalarına tepki geldi.Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, “Ayasofya’nın kültürümüz ve tarihimizde ayrı bir önemi var. Burada görev yapanların birleştirici ve kaynaştırıcı olması, söylediğine ve söyleyeceğine daha fazla dikkat etmesi gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Cemil Çiçek, kadınları, İstanbul Sözleşmesi’ni ve laikliği hedef alan siyasi açıklamaları ile tepki çeken Ayasofya baş imamı Mehmet Boynukalın hakkında bir açıklama yaptı.

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz, Cemil Çiçek’e Boynukalın’ın Twitter’da paylaştığı mesajları sordu. Çiçek soru üzerine şunları söyledi:

“Ayasofya’nın kültürümüz ve tarihimizde ayrı bir önemi var. Burada görev yapanların birleştirici ve kaynaştırıcı olması, söylediğine ve söyleyeceğine daha fazla dikkat etmesi gerekir. Ayrıştıran, toplum barışına ve huzuruna katkı sağlayamayacak açıklamalar, bu ruha uygun düşmüyor. Dikkatli davranmaları gerekir. Hele hele din görevlilerimizin… Çünkü bunların arkasında her görüşte insanlar namaz kılıyor. Birleştiriciliği sağlamada sıkıntı çıkaracak beyan ve tartışmalardan kaçınması doğru olur. Herkes, her istediğini, her yerde söylemek durumunda değil. Herkes özgürlük üzerinde duruyor da (kimse) sorumluluk üzerinde durmuyor. Geleneğimizde sorumlulukla bağlantılı özgürlükler söz konusudur.”

AKP’Lİ BÜLENT TURAN DA UYARMIŞTI

Boynukalın’ı daha önce de AKP’li Bülent Turan uyarmıştı. Boynukalın’ın polemiklerin içinde olmasının ‘Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzdüğünü’ söyleyen Turan, “Bir siyasi değil, kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim” demişti.

Mehmet Boynukalın'a bir tepki de Cemil Çiçek'ten geldi ile ilgili etiketler Ayasofya Cemil Çiçek Twitter Mehmet Boynukalın
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.