Mehmet Barlas ortaya attı, Nagehan Alçı gündemde tutuyor!

Bir süredir, başkanlık sisteminin devam etmesi halinde iç karışıklık ve sokak çatışmaları çıkacağını öne süren Nagehan Alçı, Mehmet Barlas'ın "CHP kapatılabilir" görüşüne sımsıkı sarıldı! Bugün Barlas'ın sözleri üzerinden kaos söylemini sürdüren Alçı, "Bugünkü rejim kafaya koyarsa CHP’yi PKK ile işbirliği gibi bir gerekçe göstererek kapatır" dedi.

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas'ın "Bir bakarsınız CHP kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir" yazısıyla başlayan tartışmalara Habertürk'ten Nagehan Alçı da dahil oldu.

Barlas'ın ortaya attığı iddialara destek veren Nagehan Alçı, AK Parti iktidarından "bugünkü rejim" diye bahsederek şu ifadeleri kullandı;

"İçinde yaşadığımız mevcut rejim isterse ve karar verirse CHP’yi kapatabilir mi? Kapatırsa toplumdan ne tepki gelir? Mesela isyan çıkabilir mi, ayaklanma çıkabilir mi? Mesela milyonlarca kişi toplanıp yürüyüş yapabilir mi? Mevcut rejim CHP’yi kapatır ve CHP yöneticilerini de tutuklarsa Türkiye otoriter safhasını aşıp çok açıkça totaliter bir rejim haline gelir. Ülkemiz için felaket olur. Fakat birinci sorunun cevabı şu: Maalesef eğer bugünkü rejim kafaya koyarsa CHP’yi PKK ile işbirliği gibi bir gerekçe göstererek kapatır ve ulusalcı olmayan CHP ileri gelenlerini de tutuklayabilir."

"ULUSALCILAR TUTUKLANMAZ!"

Alçı yazısında bu gibi bir senaryoda "Ulusalcı CHP’lilerin" tutuklanmayacağını çünkü onların "rejim tarafından son tahlilde müttefik olarak görüleceğini" de savundu!

Habertürk yazarı şöyle devam etti;

"Eğer bir CHP yöneticisi “Buna güçleri yetmez, hadi gelin görelim” derse üzülerek söylemeliyim ki bu sadece hamaset edebiyatı olur. CHP teşkilatları elbette protesto edecektir ama bu protesto rahatlıkla bertaraf edilebilir.

İkinci sorunun cevabına gelirsek… Yani böyle bir olasılık karşısında CHP’yi kapatabilecek rejimi sarsacak bir toplumsal hareket olur mu? Bana göre yüzde 1 bile ihtimal olmadığını söylemek zorundayım. Ayrıca şuna eminim ki “CHP’yi kapatma” durumunda CHP medyası tarafından buna en çok şu argümanlarla itiraz edilecektir: “Esas AKP, PKK ile işbirliği yaptı. AKP çözüm sürecini yürüttü. AKP Kürt açılımı başlattı. AKP megri megri dedi. AKP Şiwan Perwer’e şarkı söyletti. AKP, Osman Öcalan’ı ekrana çıkarttı.” Sevgili samimi muhalif okurlarım… CHP’nin PKK ile işbirliği yaparak kapatılması talebine karşı bu yukarıda alıntıladığım sözleri söyleyebilecek olan ne kadar “muhalif” yazar varsa bilin ki onlar bu rejimin muhalifi değil, bilakis mevcut çerçevenin bir parçası hepsi."

Alçı böyle bir durumun yaşanmaması içinse yine başkanlık sisteminin derhal terk edilerek parlamenter başbakanlık sistemine dönülmesi gerektiğini savundu.

Mehmet Barlas ortaya attı, Nagehan Alçı gündemde tutuyor! ile ilgili etiketler Nagehan Alçı Mehmet Barlas AK Parti CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.