Mehmet Barlas: Benzin ve doğalgazda indirime gidilmeli

Barlas: "Dolar'ı 18 liradan indirdik ama neticede 13 lira yine de fazla. Bu acı gerçekler siyasetin sürekli gündeminde olmalı."

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas enflasyon ile mücadelede hükümetin atması gereken daha fazla adım olduğu kanaatinde.

Bugün, "Kılıçdaroğlu’nu dinlemeyin" başlığını taşıyan köşe yazısında mevcut dolar kurunun halen yüksek olduğunu savunan Barlas, "Benzin ve doğalgazda indirime gidilmeli" önerisinde de bulundu.

Muhalefet ile kısır polemiklere girilmemesi gerektiğini belirten Barlas, "Ekonomiden anlayanlar seslerini yükseltmeli ve anlamayanlar da susmalıdır. Kısacası Türkiye'nin akla ihtiyacı var." diye yazdı.

Barlas şu ifadeleri kullandı;

"Olağanüstü günler yaşadığımız kesin. Bir salgın hastalık çıktı, onun varyasyonları devam ediyor. Hatta bir tane daha yenisi çıkmış. İnsanlar bir noktada çaresiz. Sağlık Bakanlığı durum hakkında rakamlar verirken günlük ölümleri de bildiriyor. Aşılar falan ancak bir ölçüde manevi tatmin veriyor. Bu arada Türk aşısı bazı çevreler tarafından siyasi tartışma konusu da oldu. Türk aşısının sahte olduğunu iddia edenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan anladıkları dilden cevabı verdi.

Şimdi bundan sonrası için ne yapmamız gerekiyor?

Kitleler ucuzluk, refah ve sağlık bekliyor. Bunlara ilk cevap olarak benzin ve doğalgazda indirime gidilmeli. Dolar'ı 18 liradan indirdik ama neticede 13 lira yine de fazla. Bu acı gerçekler siyasetin sürekli gündeminde olmalı.

İşin en önemli yanı AK Parti ile MHP'nin şu anda başaramadıklarını Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Kılıçdaroğlu'nun başarabileceğini düşünebiliyor musunuz? PKK'lı kadroların sızdığı, FETÖ'cü kitlelerin yol gösterdiği bir siyasi akım hem hastalıklarla boğuşacak, hem ulusal ekonomiyi güçlendirecek, hem de Türkiye'ye dönük terörist girişimleri etkisiz kılacak. Bu masalı kime anlatırsanız anlatın buna sadece cadı masalı derler.

Bence AK Parti'nin biraz daha sakin olması lazım. Her türlü saçmalığa aynı sertlikte cevap vermek onlarla aynı düzeye getiriyor. Kemal Kılıçdaroğlu ağzından çıkan sözlerin pek azını kulağıyla duyan bir kişi. Onun her lafına bir cevap üretmek sadece abesle iştigaldir.

Türkiye'nin bundan sonra yapması gereken soğukkanlı bir ekonomi politikası izlemektir. Yani maaşlara yapılan artışlarla vatandaşın ekonomisi arasındaki açık da gidermeli. Bu açığın adı da enflasyon değil mi? Yani ekonomiden anlayanlar seslerini yükseltmeli ve anlamayanlar da susmalıdır. Kısacası Türkiye'nin akla ihtiyacı var."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Mehmet Barlas: Benzin ve doğalgazda indirime gidilmeli ile ilgili etiketler Mehmet Barlas benzin doğal gaz köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.