Mehmet Barlas: 'Başkan' değil, 'Cumhurbaşkanı'

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a nasıl hitap edilmesi gerektiği tartışma konusu olmuştu. Bazı medya organları Erdoğan'a "Başkan" sıfatı ile hitap etmeye başlarken, kimi medya kuruluşları da "Cumhurbaşkanı" ifadesini kullanma geleneğini sürdürdü. Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas'tan da konuya ilişkin dikkat çeken bir ikaz geldi

Sabah Gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Recep Tayyip Erdoğan’a “Başkan” yerine “Cumhurbaşkanı” denmesini önerdi.

Barlas’ın köşesinden “Başkan değil Cumhurbaşkanı” başlıklı bölüm şöyle:

“Geçmişte hiç yaşamadığımız şey ise anayasal düzenimizdeki ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi’dir. Ancak bir bölüm medya bu sistemi fırsat bilip Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Başkan Erdoğan" demeye başladı. Oysa Türkiye'de hemen herkes ‘Başkan’dır. Kulüp başkanları, dernek başkanları, belediye başkanları v.b. Ayrıca Tayyip Erdoğan da bir partinin başkanıdır. Ama bu ülkede bir tane Cumhurbaşkanı vardır. Ne dersiniz? Başkan sıfatını Trump'a bırakmak daha doğru olmaz mıydı?”

 

 

 

Mehmet Barlas: 'Başkan' değil, 'Cumhurbaşkanı' ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Sabah Gazetesi Mehmet Barlas
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.